Nieuwe toeristische website Landgraaf nu live

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

De gemeente Landgraaf heeft op toeristisch gebied veel te bieden. Locaties als SnowWorld, Mondo Verde en cultuurhistorische gebouwen zoals Slot Schaesberg liggen immers dicht bij elkaar. Daarom heeft de gemeente Landgraaf in samenwerking met VVV Zuid-Limburg een nieuwe toeristische website ontwikkeld. Deze website is nu online, te vinden op www.toerismelandgraaf.nl of via de splitscreen pagina op www.landgraaf.nl.

Doel van de website is om gasten op een belevende manier de geheime plekken, cultuurhistorische informatie, bezienswaardigheden en de hotspots van de gemeente te laten ontdekken. Dat moet geïnteresseerde bezoekers stimuleren de gemeente te bezoeken en/of een verblijf te verlengen. VVV Zuid-Limburg ontwikkelt momenteel ook voor andere gemeenten nieuwe toeristische websites.

Toeristische website Landgraaf

De website bevat uitgebreide thematische landingspages over de toeristische onderwerpen in Landgraaf. Dat alles binnen de vormgeving en de huisstijl van de VVV Zuid-Limburg. Onderwerpen zijn onder andere ‘cultuurhistorie’, ‘sport & recreatie’ en ‘verrassende natuur’. Er zijn tevens vermeldingen van evenementen, accommodaties, dagattracties, horeca en algemene bezienswaardigheden op te vinden. Ook een evenementenkalender maakt deel uit van de website.

Andere toeristische websites

VVV Zuid-Limburg gaat tevens voor andere gemeenten nieuwe toeristische websites ontwikkelen. Heerlen, Kerkrade, Sittard-Geleen, Schinnen en Stein onder andere. De gemeentes profiteren hierbij van het databeheer, de vindbaarheid en de promotie via de VVV Zuid-Limburg.