Nieuw luisterlied van Marc Didden: ‘t Winterde in mij

Marc Didden & Patrick Vaessens
Marc Didden & Patrick Vaessens
Foto: Jan Vaessens

Nadat Marc Didden vorig jaar kwam met het lied ‘Liefhebben’ start hij het nieuwe jaar met het lied ”t Winterde in mij’. In dit luisterlied is een rol weggelegd voor de seizoenen, maar ook voor de al dan niet aanwezige liefde.

Seizoenen

“Het is niet een autobiografisch lied, maar ik kijk goed om me heen en dan probeer ik zo’n levensloop in een tekst te verwoorden” vertelt Marc.
Als je de door Marc zelfgemaakte clip bekijkt op YouTube word je meegevoerd vanuit de wintermaanden via de lente naar uiteindelijk de zomer. Marc schreef zoals gezegd de tekst, de muziek is van componiste Rinie Houben.
Hij nam het lied op in de studio van John Coenen met zijn vaste pianist Patrick Vaessens en saxofonist Jo Keydener.

Website

Sinds kort heeft Marc ook een eigen website, waarop ook zijn eerdere clips ‘HeĆ«le’, ‘Wij’ en ‘Mensen Met Kloten’ te vinden zijn. Ook staat daar de nodige achtergrondinformatie over hem. Zo lezen we dat Marc in het dagelijks leven werkt als decaan op een school voor voortgezet onderwijs. “Ik ben decaan/loopbaanbegeleider op Charlemagne College Eijkhagen. Ik geef leerlingen advies over vak- en beroepskeuze. Een uitdagend en leuk beroep.”

In zijn vrije tijd is Marc met muziek bezig en een blik op zijn site leert ons dat hij ook korte verhalen schrijft. “Ja, naast liedteksten, schrijf ik zo nu en dan korte verhalen die meestal eerst verschijnen in ons personeelsblad ‘Het Eijkenblad’, maar die kan ik vanaf nu dus ook op mijn site plaatsen.”

De single ”t Winterde in mij’ is te downloaden via iTunes, Spotify, Deezer.

Ook te zien en beluisteren op YouTube.