Literair weekend Landgraaf op 10, 11 en 12 maart

Van vrijdag 10 maart tot en met zondag 12 maart, vindt in Theater Landgraaf het ‘literair weekend’ plaats. Het aanstaande weekeinde staat dan geheel in het teken van poëzie en literatuur.

Voor de organisatie hebben de Stichting Poëziefestival Landgraaf en de werkgroep Literaire Brunch samen met Theater Landgraaf de handen ineen geslagen.

Runa Svetlikova / Foto: Theater Landgraaf

Dichteres Runa Svetlikova

Vrijdagavond 10 maart om 20.00 uur presenteert de Vlaamse dichteres Runa Svetlikova haar nieuwste dichtbundel in Theater Landgraaf.
Svetlikova werd tijdens de Dag van de Poëzie in april 2016 uitgeroepen als winnares van de Jo Peters PoëziePrijs. Naast een geldprijs ontving zij de opdracht om een nieuwe bundel te schrijven, die door de Stichting Poëziefestival Landgraaf is geproduceerd.
Naast Runa Svetlikova zullen nog enkele dichters van naam en faam lezen uit hun werk. Een bijzondere muzikale entr’act zal de 11e Avond van de Poëzie omlijsten.

Poëziepodium Jeugd

Foto: Theater Landgraaf

Aan het ‘Poëziepodium Jeugd’ dat op zaterdag 11 maart plaatsvindt, nemen leerlingen uit groep 8 van de Landgraafse basisscholen deel. De hele dag gaan zij aan de slag in verschillende workshops. Zij spelen met taal in allerlei uitvoeringsvormen zoals Rap, Hiphop, Slam en een poëzieclip.
‘s Avonds beleven alle deelnemers en andere bezoekers in Theater Landgraaf een bijzondere voorstelling met de eigen dichters en enkele professionals, die op hun beurt alle facetten van poëzie laten zien.
De voorstelling duurt van 19.00 tot 20.30 uur, de toegang is gratis.

Zondag: Literaire Matinee

De literaire brunch is al vele jaren een begrip in Theater Landgraaf. Tientallen bekende en beroemde schrijvers werden geïnterviewd door Dick Gebuys om op die manier het publiek nader kennis te laten maken met de achtergronden van hun werk.
Vanaf de 30e uitvoering gooit de werkgroep Literaire Brunch het eens over een andere boeg. Deze keer vindt op zondag 12 maart een en ander plaats in de vorm van de ‘Literaire Matinee’, een middagvoorstelling dus die om 13.30 uur begint. En in plaats van een warme lunch zult u naast gratis koffie en thee deze keer ontvangen worden met een lekkere kleinigheid.

Rosita Steenbeek / Foto: Theater Landgraaf

U wordt (opnieuw) verrast met schrijvers die hun sporen in de Nederlandse literatuur hebben verdiend. De organisatie wil al vertellen dat ze voor deze middag onder andere de familie van Weezel hebben gecontracteerd (Max van Weezel, Anet Bleich, zijn echtgenote, en Natascha van Weezel, hun dochter) en Rosita Steenbeek. Met een andere schrijver wordt nog onderhandeld.
Dick Gebuys zal de schrijvers deze middag interviewen. Uiteraard vinden ook muzikale intermezzo’s plaats.

Kijk hier hoe u kaarten kunt reserveren.