Gemeentelijke bijdrage voor Stichting Slot Schaesberg

Foto: Stichting Landgoed Slot Schaesberg

Afgelopen donderdag 20 april stemde de gemeenteraad unaniem in met het onder voorwaarden ter beschikking stellen van aanvullende financiële middelen voor de herbouw van Slot Schaesberg. Het gaat om een bedrag van € 250.000,- voor het jaar 2017, en € 250.000,- voor het jaar 2018.

Met deze bijdrage van de gemeente Landgraaf worden ook andere geldstromen vrijgemaakt voor Slot Schaesberg. De Provincie Limburg legt eenzelfde bedrag bij als de gemeente, en ook kan de stichting Slot Schaesberg hierdoor rekenen op een forse bijdrage van de BankGiro Loterij, een bijdrage van Parkstad Limburg en Rabobank Parkstad Limburg. Ook heeft zij nog ijzers in het vuur bij een plaatselijke stichting.
De stichting moet de komende twee jaar aantonen dat zij financieel op eigen benen kan staan. Daarmee gaat het project de volgende fase in.

Poortgebouw

Binnenkort start de Stichting Slot Schaesberg met de herbouw van het poortgebouw van de bouwhoeve. Ook maakt zij de komende twee jaar een begin met het ambachtendorp en een kinderboerderij. Deze laatste richt zij in als een 17e-eeuwse dierhouderij.

Opleidingsplek

Naast het versterkt inzetten op het toeristisch product voert de stichting ook gesprekken met verschillende opleidingen. Zij onderzoekt samen met de onderwijspartners en het bedrijfsleven of en zo ja hoe, Slot Schaesberg een structurele rol kan spelen als (restauratie)opleidingsplek.
Ook organiseren de partijen gezamenlijk een minisymposium gericht op het verankeren van Slot Schaesberg als opleidingsplek voor (restauratie)opleidingen.