Nieuwe namen lokalen Burgerhoes Landgraaf

Foto: Gemeente Landgraaf

In het Burgerhoes, op de begane grond maar ook in de rest van het gebouw, hebben de les- en praktijklokalen en de overlegruimtes nieuwe namen gekregen. Deze namen zijn gebaseerd op thema’s die de ontstaansgeschiedenis en de huidige bekendheid van Landgraaf sterk raken.

Les-en praktijklokalen

De Laurakamer, praktijklokaal van het Servicegilde, verwijst naar het Lauradorp, een van de drie beschermde dorpsgezichten die Landgraaf heeft. De Voortkamer, leslokaal van het Servicegilde, ontleent zijn naam aan een stukje oer-Nieuwenhagen, de Voort. De Strijthagenkamer, leslokaal van het SeniorWeb, verwijst naar onze ‘groene long’ Strijthagen en leslokaal Wilhelminakamer in de bibliotheek naar het ‘dak’ van onze gemeente, de Wilhelminaberg.

Overlegruimtes

De Leenhofkamer en de Rimburgkamer op de eerste verdieping verwijzen naar de andere twee beschermde dorpsgezichten; Leenhof en Rimburg. De naam SUN-kamer ‘verdween’ met de verbouwing van het raadhuis in 2012 en de naam wordt nu in ere hersteld. SUN staat voor Schaesberg, Ubach over Worms en Nieuwenhagen, de drie voormalige gemeenten die vanaf 1982 Landgraaf vormen. De SUN-kamer vindt u op de begane grond van het Burgerhoes.

Multifunctionele ruimtes

De Pinkpopzaal, de grote multifunctionele zaal op de begane grond, heeft geen uitleg nodig. Pinkpop heeft Landgraaf landelijk en internationaal ‘op de kaart gezet’. De Pinkpopzaal wordt als ‘restaurant’ gebruikt, maar ook voor lezingen, luisteravonden en als ‘opnamestudio’ voor Omroep Landgraaf. De voormalige Burgerzaal is ‘omgedoopt’ in Burgerplein. De toevoeging ‘plein’ doet meer recht aan de nieuwe functie van de ruimte, omdat het plein het hart van het Burgerhoes vormt en van alle kanten bereikbaar is. Hier start voor velen de kennismaking met de ‘bewoners’ van het Burgerhoes. Het is de plek waar mensen samenkomen en waar ontmoetingen plaatsvinden.