Burgerhoes Landgraaf blijkt moeilijk vindbaar via Google

De gemeente Landgraaf ontvangt regelmatig signalen dat het nieuwe adres van het Burgerhoes niet vindbaar is in Google (Maps). Sinds begin januari is Sweelinckplein 1 als nieuw bezoekadres en hoofdingang in gebruik genomen. Maar bij het invoeren van dit adres geeft Google aan dit niet te kunnen vinden of wordt de zoeker doorverwezen naar Brunssum, waar een Sweelinckstraat bestaat. De gemeente is druk doende dit euvel te verhelpen.

Tijdelijke oplossing

Om dit tijdelijk ongemak te verzachten is de website van de gemeente en die van het Burgerhoes tijdelijk aangepast. Daarop wordt mensen nu geadviseerd om voorlopig te zoeken op de ‘Erik Dekkerpassage’; de bezoeker is dan nog maar 50 meter van de nieuwe ingang verwijderd.

Vindbaarheid op internet en in navigatiesystemen

De gemeente laat weten het nieuwe adres correct te hebben doorgevoerd in de landelijke bestanden. Deze vormen de basis voor vele andere informatiesystemen. Omdat het nieuwe adres op internet blijft verwijzen naar een locatie in Brunssum, heeft de gemeente bij Google al meermaals een correctieverzoek ingediend. Dat heeft echter nog niet tot aanpassing geleid.
Ook leveranciers van navigatiesystemen putten uit de landelijke bronbestanden. Op het doorvoeren van de wijziging in de vele navigatiesystemen heeft de gemeente helemaal geen invloed. Iedere leverancier voert hierbij zijn eigen beleid.

Openstelling nieuwe hoofdingang

De nieuwe hoofdingang aan het Sweelinckplein 1 moet er, samen met de ingang aan het Raadhuisplein, voor zorgen dat het Burgerhoes gedurende werkdagen optimaal bereikbaar is, zowel vanaf de Beethovensingel als vanuit winkelcentrum Op de Kamp.

De ingang aan het Sweelinckplein is iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur in gebruik. Voor alle activiteiten buiten deze tijden, bijvoorbeeld vergaderingen en cursussen in de avonduren en de openstelling van de bibliotheek op zaterdag, dient men de ingang aan het Raadhuisplein te gebruiken.

Reacties