Herindelingsontwerp niet ter inzage in Landgraaf

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Het Landgraafs college van burgemeester en wethouders houdt vast aan haar besluit om het herindelingsontwerp Landgraaf-Heerlen niet ter inzage te leggen. Aan de oproep van de provinciale GS en van gouverneur Theo Bovens persoonlijk om dat wél te doen wordt geen gevolg gegeven, omdat het opleggen van de herindeling in de optiek van het college onrechtmatig is.

Brief aan GS

In een brief aan de Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg legt het college uit waarom zij dit niet doet.

“Het college heeft aan de provincie alle ruimte geboden om op haar schreden terug te keren op het door haar ingezette proces op basis van een onrechtmatig genomen besluit. Het college constateert nu dat dit niet gebeurt en houdt onverkort vast aan de ingezette lijn. Het herindelingsontwerp zal niet ter inzage worden gelegd.
Mocht de Provincie er voor kiezen om verdergaand in te grijpen in het proces, dan zal het college de stap naar de rechter moeten maken.

Ter inzage via Provincie

Inwoners van Landgraaf die geïnteresseerd zijn in het herindelingsontwerp kunnen dit nu óf via de website van de provincie Limburg downloaden, óf het document door de provincie per post laten toesturen.