Mededelingen rondom Pinkpop

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Pinkpop vindt plaats van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni.
Op de gemeentepagina van Landgraaf staat de belangrijkste informatie voor u als inwoner van Landgraaf op een rijtje. Tevens staat op www.landgraaf.nl een overzicht van veelgestelde vragen over Pinkpop.
Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het speciale Pinkpop-loket in het Burgerhoes dat van maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni dagelijks van 10.00 tot 13.00 uur geopend is.

Verkeersdrukte/filevorming

Aangezien veel festivalbezoekers al vroeg naar Landgraaf komen, dient u rekening te houden met files op en rond de toegangswegen naar Landgraaf.
In verband met kans op filevorming wordt geadviseerd de volgende wegen te vermijden:

  • Schanserweg / Hereweg;
  • Belvauer;
  • Euregioweg / Rukkerweg;
  • Dentgenbachweg;
  • Hoofdstraat.

Doorgaand verkeer richting Kerkrade/Heerlen wordt verzocht de Binnenring te nemen.

Snelheidsbeperkende maatregelen

Bij camping B (Mensheggerweg) worden snelheidsbeperkende maatregelen genomen. De maximaal toegestane snelheid wordt teruggebracht naar 30 km per uur.

Taxi- en snelheidscontroles

De politie voert bij taxi’s controles uit op het gebied van rijtijden, onderhoud, vergunningen, taximeters enzovoort. Doel is het in kaart brengen én het aanpakken van de ‘taxioverlast’ tijdens Pinkpop.
Daarnaast vinden op alle voertuigen in en rondom het festivalgebied diverse snelheidscontroles plaats. U bent dus gewaarschuwd!
Overigens mogen tijdens Pinkpop geen taxi’s meer stoppen bij het station. Er is alleen een taxistandplaats aan de Einsteinstraat.

Vuilnis

Er worden extra milieuploegen ingezet en in de omgeving van het festivalterrein worden extra toiletten en afvalcontainers geplaatst.

Illegale verkoop

Het is voor particulieren verboden om vanuit garages e.d. alcohol en andere drank- en etenswaren te verkopen aan festivalgangers. Politie en medewerkers van Toezicht & Handhaving controleren hier nadrukkelijk op en zullen verbaliserend optreden.

Verbod op flyeren

Tijdens Pinkpop is het in Landgraaf verboden om gedrukte of geschreven stukken of afbeeldingen onder publiek te verspreiden of openlijk aan te bieden, aan te bevelen of bekend te maken.

Camerabewaking

Gedurende de drie Pinkpopdagen is er uitgebreide camerabewaking op het festivalterrein en de omgeving er omheen.

Klachten

Tijdens het Pinkpop-weekend kunt u Pinkpop gerelateerde klachten melden via het alarmnummer van de politie: tel. 0900-8844. Dit is 24 uur bereikbaar voor klachten.

Na het Pinkpop-weekend kunt u Pinkpop gerelateerde klachten melden via het alarmnummer van de politie, tel. 0900-8844 (24 uur per dag) of via gemeente Landgraaf, tel. 14 045 (tijdens kantooruren).

Pinkpop – wegafsluitingen

Een groot aantal straten wordt met bemenste of onbemenste afzettingen afgesloten voor verkeer. Deze gebieden zijn uiteraard wel te voet te bereiken.
Op www.landgraaf.nl staat een Pinkpop-kaart waarop u in één oogopslag kunt zien welke straten afgesloten zijn. Hier treft u ook een gedetailleerd overzicht aan van de afzettingen. Binnenkort verschijnt dit overzicht op de gemeentepagina.

Doorlaatbewijzen

Elk huishouden/adres in het voor Pinkpop afgesloten gebied krijgt 2 gecodeerde doorlaatbewijzen. De afgesloten gebieden zijn alleen toegankelijk met deze speciale doorlaatbewijzen (met uitzondering van de Hofstraat en de Einsteinstraat). Let op: op het doorlaatbewijs staat vermeld bij welke post men met dat bewijs toegang heeft. Bij andere, niet vermelde posten, heeft men geen toegang. De doorlaatbewijzen zijn gecodeerd. Een gekopieerd doorlaatbewijs geeft GEEN toegang, evenmin als het kunnen noemen van een adres in het afgesloten gebied. Bij misbruik wordt de kaart ingenomen.
Er wordt terughoudend omgegaan met het verstrekken van extra doorlaatbewijzen. We hopen hiermee parkeeroverlast en oneigenlijk gebruik te voorkomen.