Herinrichting Oude Markt Waubach volgende maand van start

Foto: Provincie Limburg

De herinrichting van de Oude Markt Waubach in Landgraaf start komende maand (april 2019).
Door het opknappen en herinrichten van de omgeving zal de Oude Markt weer interessant worden voor nieuwe economische en maatschappelijke bedrijvigheid. De Provincie Limburg onderschrijft deze ambitie en steunt het project financieel met een bedrag van € 300.000,-.
Op vrijdag 15 maart overhandigde gedeputeerde Eric Geurts op de Oude Markt symbolisch een cheque aan wethouder Marlies Dreissen van de gemeente Landgraaf.

Van parkeerplein naar sfeervol dorpsplein

Na veel voorbereiding en enkele onvoorziene problemen waardoor de start later dan gepland is, zal de Oude Markt qua inrichting en uitstraling na de herinrichting beter aansluiten op de recentelijk vernieuwde en aangrenzende Nieuwe Markt.

De Oude Markt zelf wordt omgetoverd van een parkeerplein tot een sfeervol dorpsplein. Verantwoordelijk wethouder Marlies Dreissen: “Met deze herinrichting geven we een impuls aan het gehele gebied. Ik ben ervan overtuigd dat dit de leefbaarheid en vitaliteit van het gebied ten goede komt.”

Architect Verbeek heeft een goede vertaling weten te maken van de wensen en eisen voor deze herinrichting, die in samenspraak met bewoners en ondernemers uit de omgeving tijdens diverse informatiebijeenkomsten zijn opgesteld.
Er wordt gebruik gemaakt van innovatieve oplossingen voor de waterafvoer en duurzame toepassingen voor verlichting, bestrating, et cetera. Bovendien is er gezocht naar een goede balans tussen voldoende parkeergelegenheid en een aantal omwonenden denkt mee over de toepassing van het groen.

Mooi resultaat

Gedeputeerde Eric Geurts (Stedelijke Ontwikkeling): “We geven als Provincie de Limburgse steden heel graag net dát laatste duwtje in de rug dat ze nodig hebben om hun centra te vernieuwen. Tot welke mooie resultaten dat leidt, zie je hier in Landgraaf. Hier is het oude losgelaten om iets moois te realiseren, met oog voor groen in de stad.”

De Oude Markt zal nog verder verfraaid worden met een aantal bijzondere elementen, waaronder een mobiel podium, dat tevens dienst doet als zitelement, een social sofa, een watertappunt en een lichtkunstwerk met een brug over de waterbuffer. De gemeente heeft ook aandacht voor het verder terugdringen van de winkel- en woningleegstand in het gebied. Dat alles zorgt ervoor dat de Oude Markt in Waubach verandert in een levendig gebied met een prachtig dorpsplein.

Reacties