Avond4daagse Landgraaf: wandelfeest voor iedereen!

Foto: Avond4daagse Landgraaf

Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar vindt ook in 2019 weer de Avond4daagse Landgraaf plaats.
Op maandag 20 mei, dinsdag 21 mei, donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei kan er vier avonden gewandeld worden. Woensdag is rustdag.
Er zijn drie verschillende afstanden: 2,5 km, 5 km en 10 km. Deze laatste twee zijn nieuw.
De start en finish is elke dag bij het Raadhuisplein. De inschrijving is inmiddels geopend.

Bij de Avond4daagse Landgraaf draait alles om gezellig en sportief bezig zijn. Iedereen is welkom om mee te lopen, zowel jong als oud.
De routes voeren door en langs mooie plekjes van Landgraaf, plekken die je misschien nog nooit gezien hebt!
Voor iedere avond is een andere route uitgestippeld en wandel je in je eigen tempo. Halverwege de routes is een stempelpost met drinken en gezonde snacks.
Op het Raadhuisplein zijn elke avond allerlei activiteiten, ook voor als je niet mee kunt lopen.
Kortom, de Avond4daaagse is echt de moeite waard!

Wandel mee!

Initiatiefneemster Judith Wintjens van de Stichting Avond4daagse Landgraaf vult aan: “Het is nog steeds ongelooflijk dat we bezig zijn met het organiseren van deze tweede editie. Iets dat vorig jaar begon met mijn idee rondjes te wandelen rondom een basisschool, is uitgegroeid tot een evenement voor Landgraaf. Vorig jaar liepen uiteindelijk meer dan 800 wandelaars de afstand van 2,5 of 7,5 kilometer. Sjiek toch! Dit jaar hopen we stiekem de 1000 te passeren. Met de toevoeging van de 10 kilometerroute denken we ook de langere afstandswandelaars te bereiken. Bij de stichting doen we in ieder geval met zijn allen onze stinkende best er weer iets heel moois van te maken. Dus mensen, meld jullie aan! Ons motto is: bewegen is gezond en samen wandelen is gewoon gezellig en fun!”

Gezelligheid op het Raadhuisplein

Uitgewandeld? Kom je iemand aanmoedigen of gewoon voor de gezelligheid? Op het Raadhuisplein is elke avond van alles te beleven. Bij het ‘riglet park’ van SnowWorld kunnen de allerkleinste snowboarders een ritje maken en er staat een springkussen. Ook muziek ontbreekt uiteraard niet en er is een gezellige bar voor koffie, thee en frisdrank.

Opening 20 mei

Op de openingsavond maandag 20 mei vindt op het Raadhuisplein het ‘KERNgezond’-festival plaats. Je kunt meedoen aan unieke activiteiten die te maken hebben met gezond bewegen en gezonde voeding. Zo kun je meedoen aan een rollatorrace, is er een rolstoelparcours en kun je een smoothie maken door hard te fietsen. Hoe leuk is dàt!

Feestelijke finaleavond 24 mei

Vrijdagavond 24 mei belooft een spectaculaire finaleavond te worden met veel entertainment! De van trots stralende gezichten van de deelnemers die na vier dagen de wandelmedaille in ontvangst nemen, vormen natuurlijk het hoogtepunt. Met een laatste ereronde over het Raadhuisplein en een heus ontvangst door een speaker worden alle lopers feestelijk binnengehaald. Uiteraard zijn hierbij toeschouwers van harte welkom! Dus nodig je ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s, vrienden, buren en collega’s uit! Er staat op het plein een kraam waar je eventueel een bloemetje kunt kopen. Uiteraard denken we ook aan de inwendige mens. Naast de bar hebben we een zeer bijzondere eetgelegenheid weten te strikken.

Inschrijving geopend!

Reserveer de week van 20 mei in je agenda en schrijf je nu in via www.avond4daagselandgraaf.nl.
Het inschrijfgeld bedraagt €5,- per persoon voor de hele Avond4daagse. Hiervoor ontvang je op 20 mei een startpakket, water en diverse snacks tijdens het wandelen en op de slotavond een medaille.
Starten kan dagelijks tussen 17.00 uur en 19.00 uur vanaf het Raadhuisplein. Houd ook de Facebook-pagina ‘Avond4daagse Landgraaf’ in de gaten!

Meehelpen?

Wil je de organisatie een handje helpen? Dat kan! Zij zoeken bijvoorbeeld nog vrijwilligers die langs de route de wandelaars veilig laten oversteken, de stempelpost bemannen of willen helpen bij het opbouwen/afbreken/opruimen elke avond na afloop.
Interesse? Meld je aan via [email protected] o.v.v. aanmelding vrijwilliger(s).

 

Reacties