Petitie tegen afschieten wasberen al bijna 25.000 keer getekend

Foto: CCO License

Al bijna 25.000 mensen hebben sinds vrijdagavond de petitie ondertekend tegen het openen van de jacht op wasberen in Limburg.

Het was de bedoeling dat de oproep van Stichting AAP aan de provincie om de toestemming voor het afschieten van de wasbeer terug te draaien in eerste instantie tot vandaag 10:00 uur online zou staan. Maar vanwege de grote belangstelling is die termijn verlengd.

Stichting AAP

Provincie Limburg heeft toestemming gegeven voor het afschieten van de dieren omdat de wasbeer oprukt en gezondheidsrisico’s en overlast veroorzaakt.
Stichting AAP is het daar niet mee eens. Die stelt dat er eerst een gedegen onderzoek naar de wasberen in Limburg had moeten komen.

“Het geweer wordt gepakt… Zonder te weten waar de dieren vandaan komen; Zonder te weten over hoeveel dieren er een doodvonnis wordt uitgesproken; Zonder kennis te hebben opgedaan bij een kenniscentrum of een andere provincie waar ook wasberen leven; En zonder diervriendelijke alternatieven te onderzoeken”, aldus de organisatie op haar website.

De brief met het verzoek aan de provincie om de opdracht tot het afschieten van de wasberen in Limburg in te trekken is hier te vinden.

Reacties