Roda JC Kerkrade en TOP Oss delen de punten: 1 – 1

Roda JC heeft één punt over gehouden aan het duel tegen Top Oss. De doelpunten vielen pas laat in de tweede helft.
Top Oss leek op weg naar de winst, maar door een eigen doelpunt van Norichio Nieveld eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-1.

Eerste helft

Het was Roda JC dat sterker aan de wedstrijd begon dan Top Oss. Gyliano van Velzen kreeg de eerste grote mogelijkheid op de 1-0. Topscoorder Mario Engels stuurde Gyliano Van Velzen het zestienmeterbied in en de rappe buitenspeler haalde meteen uit. Doelman Ronald Koeman reageerde attent en stopte de inzet. Hierna was het Top Oss dat gevaarlijker werd en via Ragnar Oratmangoen kwam het bijna op voorsprong. De aanvaller probeerde het van afstand met een kiezelhard schot, echter spatte de bal uiteen op de lat.

Na dik een half uur spelen vielen er weinig kansen meer te noteren. Totdat Roda JC opnieuw gevaarlijk voor het doel verscheen. In de 37e minuut gaf Livio Milts de bal mee aan Mario Engels, die meteen een harde voorzet laag over de grond op Gyliano van Velzen gaf. Helaas voor Roda JC belandde de bal achter Gyliano van Velzen waardoor het gevaar voorbij was. Zodoende gingen beide teams met een 0-0 stand de kleedkamers in.

Tweede helft

Top Oss spelers Bryan Smeets en Ragnar Oratmangoen probeerde in de tweede helft de score te openen voor de bezoekende ploeg. De doelpogingen waren een makkelijke prooi voor Tom Muyters. Roda JC had moeite met aanvallen wat resulteerde in heel weinig kansen. Na 85 minuten opende Philippe Rommens de scoren namens Top Oss. Een goede aanval van Top Oss werd beheerst binnen geschoten. Roda JC ging hierna meteen op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Norichio Nieveld werkte de bal in eigen doel en bracht de stand naar 1-1. Dit was tevens de eindstand.

Komende maandag, 22 april, speelt Roda JC om 14:30 uur in het Rabobank IJmond Stadion tegen Telstar.

Tekst en bron: Roda JC Kerkrade