Marietta Petkova speelt Claude Debussy, Preludes book 1 & 2

Marietta Petkova
Foto: Martijn Bijzitter

Zondagmiddag 19 mei 2019 kunt u in Theater Landgraaf genieten van een pianorecital door Marietta Petkova “Claude Debussy, Preludes book 1 & 2”  (integraal).

De Franse componist Claude Debussy (1862–1918) componeerde de twee boeken met preludes tussen 1909 en 1913. Deze muziekstukken vormen een hoogtepunt uit de impressionistische pianoliteratuur van de twintigste eeuw.
Verbeeldingskracht, schoonheid en originaliteit en last but not least de vele verwijzingen naar schilderkunst, mythologie, humor, natuur, literatuur en dans maken Debussy’s preludes een feest voor hart en ziel en alle andere zinnen.

Marietta Petkova

Marietta Petkova weet met haar bijzondere performances de luisteraar iedere keer weer te boeien.
De Bulgaarse, in Nederland woonachtige pianiste Marietta Petkova weet overal zalen in vervoering te brengen met grootse vertolkingen van met name romantisch repertoire. Haar enorme muzikale en virtuoze zeggingskracht maken ieder concert tot een belevenis.

Preludes

Vorig seizoen verraste zij eenieder met de Preludes van Skriabin en Chopin, die ze ook vastlegde op cd.
Deze keer zijn het de Preludes Boek 1 en 2 van Claude Debussy die Marietta Petkova integraal ten gehore brengt. Daardoor belooft het weer een bijzonder concert te worden, want zelden zijn deze preludes integraal te beluisteren.

Informatie

  • Kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert aan de kassa van het theater;
  • Entree: € 15.00, kinderen tot 12 jaar en studenten entree: €10,00;
  • Aanvang: 14.30 uur;
  • Reserveren kan via 045 531 0929, maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 12.00 uur;
  • Theater Landgraaf, Kerkberg 4, Landgraaf.