Duncan Laurence op Pinkstermaandag naar Pinkpop

Foto: Paul Bellaart / Pinkpop 2019

Duncan Laurence, de kersverse winnaar van het Eurovisie Songfestival, vervangt tijdens Pinkpop 2019 First Aid Kit op maandag 10 juni op de Brightlands Stage. De 25-jarige singer-songwriter komt met zijn complete band naar Landgraaf.

Duncan Laurence

Vorige week zaterdag werd bekend dat het Zweedse First Aid Kit haar hele tournee heeft moeten annuleren, waarmee ook het optreden op Pinkpop komt te vervallen. Op diezelfde avond schreef Duncan Laurence geschiedenis door met het nummer ‘Arcade’ het Eurovisie Songfestival te winnen. Het was voor de organisatie, gezien de vele positieve reacties op zijn optredens in Tel Aviv en zijn populariteit, dan ook niet meer dan logisch om Duncan Laurence te vragen voor de vrijgekomen spot.

Overwinning

Pinkpop is het eerste festivaloptreden van de 25-jarige singer-songwriter dit jaar en samen met zijn band zal de zanger bewijzen dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen dat ene winnende liedje. Na zijn overwinning zijn de ogen van heel de wereld op hem gericht, zijn eerste clubtour in Nederland verkocht direct uit en later dit jaar begint hij aan zijn eerste Europese tour.

Kaarten voor de 50ste editie van Pinkpop zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), en enkele bekende verkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping, campings open vanaf vrijdag 18.00 uur) is €220,00 en voor een dagkaart €100,00, beiden exclusief €10,00 servicekosten.