Nieuwe omroepstem met regionale klank bij Arriva Limburg

Foto: Arriva

De komende week start vervoerder Arriva in de treinen en bussen in Limburg met een nieuwe omroepstem. Voortaan geeft de stem van de Limburgse bekendheid Kirsten Paulus de reizigers tijdens de reis de actuele reisinformatie.

Nieuwe techniek

Het vervoersbedrijf maakt hiervoor gebruik van een voor Arriva nieuwe techniek. De omroepstem wordt namelijk gerealiseerd door het omzetten van tekst naar geluid. Hiermee kan snel worden ingespeeld op veranderingen in de dienstregeling. Kirsten Paulus bracht heel wat uren in de studio door om een uitgebreide database op te stellen. Daarmee kan de vertaalslag van tekst naar geluid worden gemaakt.

Regionale touch

Arriva is van mening dat het openbaar vervoer ook een regionaal tintje moet hebben. Dat kan onder meer door een Limburgse stem die alle bestemmingen in de Limburgse bussen en treinen omroept.
Na het winnen van de openbaar vervoer concessie Limburg ging de vervoerder vorig jaar al op zoek naar een passende stem. Die moest dialectvrij Nederlands spreken met een Limburgse tongval. De keuze viel uiteindelijk op Kirsten Paulus.

Bent u benieuwd hoe de nieuwe omroepstem klinkt, beluister dan hieronder het geluidsfragment.