Zwemcentrum In de Bende behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

Foto: Zwemcentrum In de Bende

Zwemcentrum In de Bende in Landgraaf ontvangt op maandag 19 augustus het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Ellen Schripsema, Regioadviseur NRZ regio Zuid. Bij deze uitreiking zijn niet alleen enkele bestuursleden en medewerkers van het zwembad aanwezig. Ook wethouder Freed Janssen van de gemeente Landgraaf (portefeuille Accommodatie-beleid en Sport) geeft acte de présence.

Veilig en Schoon

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving.
Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.
Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten.

Keurmerk

Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van Zwemcentrum In de Bende aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.
Het eerste Keurmerk Veilig & Schoon werd in april 2002 uitgereikt. Stichting Zwembadkeur®, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit Keurmerk, is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen.
Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon.
Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen.

Reacties