Wethouder Marlies Dreissen treedt per direct terug als wethouder

Marlies Dreissen op groepsfoto College B&W
Foto: Gemeente Landgraaf

Wethouder Marlies Dreissen van Landgraaf treedt per direct terug als wethouder. Dat maakte zij gisteren bekend in een brief aan het College van B&W.

“Discussie voorkomen”

Aanleiding voor haar besluit is om een discussie omtrent de verleende bouwvergunning aan haar en haar man te voorkomen. “Als een privé kwestie onderwerp van publieke vragen dreigt te worden, moet je als wethouder de wijste zijn. Vooral om de discussie over mogelijke beïnvloeding te voorkomen en de zaken zuiver te houden”, zo schrijft de CDA-wethouder die onder andere de taken ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en vergunningverlening in haar portefeuille had.

Respect

Het College van B&W ziet Marlies Dreissen met spijt vertrekken.
“Wij hebben groot respect voor haar besluit, uitkomst van een moeilijke, maar zuivere afweging. Het siert haar. Landgraaf verliest een goede, hardwerkende en vooral ook betrokken wethouder. Wij zullen haar inbreng missen. Het ga haar goed” laten burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Freed Janssen in een schriftelijke reactie weten.

Vervanging

Begin komende week zullen B&W beslissen over de tijdelijke vervanging/waarneming van wethouder Dreissen, tot het moment dat de gemeenteraad een opvolger uit de gelederen van het CDA zal hebben benoemd.

Reacties