Samen verder in Abdissenbosch

Foto:

Woensdag 6 september vond op initiatief van de bewoners van Abdissenbosch een bijeenkomst plaats over het voorlopige ‘plan Abdissenbosch’.

Respectvol en constructief

Wethouder Marlies Dreissen van de gemeente Landgraaf zei blij te zijn met dit initiatief en de respectvolle en constructieve wijze waarop de bijeenkomst plaats vond.
“Ik zie het als een kans. De avond heeft echt iets in beweging gebracht. Bewoners gaan met ons en HEEMwonen meedenken hoe wij samen kunnen anticiperen op de grote opgaven die op ons afkomen: minder inwoners, meer ouderen, langer thuis wonen, kleinere huishoudens, het verduurzamen van woningen en openbare ruimte. Het transformeren naar een toekomstbestendige buurt betekent een buurt waar het in de toekomst prettig en goed wonen is. Dat verdienen de bewoners van Abdissenbosch en daar wil ik mij samen met de bewoners sterk voor maken. Burgerparticipatie in de meest ultieme vorm.”

Tijdens de bijeenkomst is afgesproken om op korte termijn een bewonersbijeenkomst te organiseren. Daarin zal samen bekeken worden hoe aan de opdracht van de raad verder vorm gegeven kan worden.