Interactieve taalspelletjes voor laaggeletterden bij bibliotheek

Foto: Gemeente Landgraaf

Bibliotheek Landgraaf introduceerde maandag 11 september het interactieve programma ‘Onwijs’ waarmee laaggeletterden, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, taalspelletjes kunnen spelen.

Wethouder John Ringens nam het programma officieel in gebruik. “In Landgraaf is één op de 7 mensen laaggeletterd en dat aantal is te hoog. Ik vind het daarom heel goed dat de bibliotheek zich inzet tegen laaggeletterdheid. Het is fantastisch dat allochtone Nederlanders met enthousiasme aan het taalcafé deelnemen. Mijn wens is dat ook autochtone laaggeletterden de stap nemen om de Nederlandse taal te oefenen in de bibliotheek.”

Taalcafé

Het Taalcafé is één van de initiatieven die bibliotheek Landgraaf organiseert om laaggeletterdheid aan te pakken. Het is een gezellige bijeenkomst met een educatieve knipoog. Mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, krijgen hier de kans om op een ongedwongen manier taal te oefenen. Samen spelletjes spelen of gewoon kletsen over dingen die hen bezighouden. Er zijn altijd vrijwilligers beschikbaar om de juiste hulp te
bieden.

Onwijs

De gebruiker kan het programma ‘Onwijs’ op het digibord eenvoudig bedienen met een touchscreen. Men kan kiezen uit twaalf verschillende spelletjes die samen of alleen gespeeld kunnen worden. Alle spelletjes zijn interactief en gericht op het oefenen van de Nederlandse taal.
Het Taalcafé is iedere maandag van 9.30-11.30 uur in de bibliotheek in het Burgerhoes.
Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Moeite met taal?

De bibliotheek helpt mensen die moeite hebben met taal. Het Taalcafé is één initiatief maar er is bijvoorbeeld ook persoonlijke begeleiding mogelijk door een taalvrijwilliger.
De meeste activiteiten zijn gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tineke Delfgou van bibliotheek Landgraaf, tel. 045-569 56 61 of e-mail [email protected].

Reacties