Heel Zuid-Limburg Bakt: Wie bakt de lekkerste appeltaart?

Foto: Bakkerij Kengen

Bakker Eugène Kengen organiseert op woensdag 27 september een appeltaartenbakwedstrijd onder consumenten in de regio Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Brunssum en Sittard. Alle thuisbakkers kunnen met elkaar de uitdaging aangaan om de lekkerste appeltaart van de regio te bakken. De winnaar mag de titel ‘beste thuisbakker van Zuid-Limburg’ dragen. Daarnaast heeft Kengen voor de winnaar een bakkerstenue met bakbenodigdheden beschikbaar.
Tevens ontvangt de winnaar samen met 4 andere deelnemers een ticket voor een workshop vlaaibakken in de bakkerij van Kengen in Heerlen of Landgraaf.

Populariteit

We spreken Eugène Kengen, eigenaar van de gelijknamige ambachtelijke bakkerijen in Heerlen en Landgraaf.
“We merken sinds enkele jaren een stijgende populariteit van het bakkersvak. Tv-programma’s als Heel Holland bakt, BROOD, Rudoph’s Bakery en de CupCakeCup hebben daar enorm aan bijgedragen. Er is gelukkig weer meer waardering voor het ambachtelijke vak dat wij elke nacht uitoefenen. Veel mensen verwarren de producten uit een ambachtelijke bakkerij ten onrechte met soortgelijke producten uit de supermarkt. Wanneer je een ambachtelijke timmerman een kast op maat laat maken van zuiver notenhout dan vergelijk je deze kast waarschijnlijk niet met een standaard Ikea-kast. Deze vergelijking zou je ook mogen maken tussen een ambachtelijk versus industrieel bakkersproduct. Naast de basisgrondstoffen is ‘tijd’ een van onze voornaamste ingrediënten. Hierdoor ontstaat een heerlijke natuurlijke smaak”.

Wie bakt de lekkerste appeltaart van Zuid-Limburg?

“Uit onlangs gehouden marktonderzoek bleek dat 30% van onze klanten het leuk vindt om af en toe thuis te bakken. Daarom hebben we besloten om een wedstrijd uit te schrijven. We hebben 7 ambachtelijke bakkerswinkels in de regio Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Sittard en Landgraaf. De wedstrijd ‘Heel Zuid-Limburg Bakt’ was geboren. We hebben gekozen voor een appeltaart. De nieuwe oogst is namelijk net geplukt en een appeltaart is een smaakvol traditioneel product dat goed past bij de producten die wij zelf willen maken. Gemaakt met natuurlijke basis ingrediënten, vol van smaak zonder al te veel poespas”.

Meedoen

Consumenten die mee willen doen aan de bakwedstrijd kunnen een wedstrijdreglement ophalen in een van de winkels van Kengen. Adressen van de winkels zijn beschikbaar op www.kengen-banket.nl.

De appeltaarten kunnen op dinsdag 26 september worden ingeleverd.

Op woensdag 27 september zullen de taarten worden gekeurd door Eugène Kengen samen met een consument. De taarten worden beoordeeld op smaak, originaliteit en algemene uitstraling.