Gemeente Landgraaf zoekt meedenkende innovatieve bedrijven

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

De gemeente Landgraaf zoekt innovatieve bedrijven die willen meedenken. Hoe zijn samen maatschappelijke opgaven op het gebied van wonen om te zetten in kansen voor burgers en het bedrijfsleven?
Tijdens een bijeenkomst op woensdag 1 november gaat de gemeente graag met die bedrijven in gesprek over de aanpak van drie grote opgaven op het gebied van wonen.

Klimaatadaptatie, energietransitie en woningtransformatie

  • Het klimaat verandert. In Landgraaf zijn de gevolgen daarvan al ondervonden in de vorm van wateroverlast. Om overlast in de toekomst te voorkomen, zullen er maatregelen moeten worden genomen. Niet alleen door de gemeente, maar ook door woningeigenaren.
  • Duurzame energie wordt steeds gangbaarder. Daarbij zijn nog vele mogelijkheden om woningen energiezuiniger te maken en energie op te (laten) wekken.
  • De bevolkingssamenstelling verandert. Zo vormen ouderen een steeds grotere groep die behoefte heeft aan levensloopbestendige woningen. Woningen die geschikt zijn om, ook op latere leeftijd, nog comfortabel in te kunnen blijven wonen.

Kansen voor bedrijfsleven

De gemeente Landgraaf ziet bij de aanpak van die opgaven met name kansen voor het lokale bedrijfsleven.
Bent u benieuwd naar de ideeën en visie van de gemeente? Wilt u daarover meedenken, meepraten en meedoen?
Dan nodigt de gemeente u van harte uit om dat op 1 november van 19.15 uur tot 21.30 uur te komen doen in het Burgerhoes. Om het gesprek met hen aan te gaan en om te bekijken hoe hieraan samen verder vorm is te geven.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 045 of per e-mail: [email protected].