Jubileumeditie: voor de elfde keer ‘Aod òp Nuj’ in Heerlen

Foto: Maurice Vinken | Kleurstof

Het is op 10 november weer tijd voor het allereerste evenement in het carnavalsseizoen in Limburg, Aod òp Nuj in Heerlen.
Aod òp Nuj is een van de grootste evenementen in de regio Parkstad met 7.500 feestvierders die allemaal niet kunnen wachten om samen het nieuw carnavalsseizoen 2017-2018 in te luiden.
Dit jaar de 11e editie van Aod òp Nuj, een superbelangrijk jubileumjaar. Alle reden voor de organisatoren om extra uit te pakken en een geweldige Aod òp Nuj te vieren! De toegang is gratis.

Net als vorig jaar is Aod òp Nuj ook dit jaar weer op het Burgemeester van Grunsvenplein, het ‘Schouwburgplein’ in Heerlen-centrum. Er is veel ruimte op dit mooie evenementenplein. Het Aod òp Nuj-paviljoen zorgt voor veel sfeer en goede voorzieningen voor de gasten en de artiesten. De entree blijft zoals altijd voor iedereen gratis. De organisatie zorgt ook dit jaar weer voor een verwarmd terras en voldoende eet- en drinkvoorzieningen.

Meer dan 100 vrijwilligers uit Heerlen en Parkstad gaan er voor en achter de schermen een mooi evenement van maken. En net als alle vorige edities hebben tal van sponsoren en partners hun vertrouwen in Aod òp Nuj gesteld. De Blauw Sjuut ‘vaart’ vlak voor het aftellen naar 0:00 uur het plein op. Een mooie traditie waarvan geen afscheid wordt genomen.

Aod òp Nuj, wat is nieuw?

Om te beginnen is Aod òp Nuj deze keer op een vrijdag. Het begin van een weekend om het nieuwe carnavalsseizoen in te luiden met deze 11e Aod òp Nuj jubileumeditie! De organisatie verwacht dat het daarom extra druk en gezellig wordt.
In een grensregio waar Carnaval met hoofdletters wordt geschreven is het belangrijk om de Euregio-band te versterken. Helemaal nieuw is dan ook de samenwerking met de carnavalsorganisaties van Aken. Er zijn contacten gelegd met Aken en tijdens de komende editie van Aod òp Nuj zijn de carnavalsliefhebbers uit Duitsland van harte welkom.
De presentatie is dit jaar in handen van een nieuw presentatieduo Lonneke Leenen en Rob Dijcks. Zij presenteren dit jaar opnieuw een fantastisch programma. De organisatie geeft nog niet alle namen prijs, maar artiesten uit heel Limburg willen graag optreden op het eerste grote carnavalsevenement in de provincie.

Een paar namen mogen we onthullen om alvast in de stemming te komen:

Foto: Maurice Vinken | Kleurstof
  • de Dörpsgekke;
  • Spik & Span;
  • Duo Vee & Dee;
  • Marleen Rutten;
  • Erwin;
  • en vanuit de samenwerking met Aken staat dit jaar ook een Duitse artiest op de bühne.

Praktische zaken

Aod òp Nuj opent op vrijdag 10 november om 18.11 uur het plein en niet veel later begint het programma. Het programma eindigt om circa 01.00 uur, waarna in Café d’r Klinge de afterparty los zal barsten!
Vanaf het trein- en busstation Heerlen-centrum is het nog geen 5 minuten lopen naar het plein. In de directe omgeving van het Burgemeester van Grunsvenplein liggen meerdere parkeergarages.

Actuele informatie over Aod òp Nuj en het programma vindt u op www.aodopnuj.nl. Volg Aòd op Nuj op Facebook.