RKSV Sylvia reageert op ‘fusie’ met SVN

Foto: RKSV Sylvia

Naar aanleiding van onze berichtgeving over een eventuele fusie van SVN Landgraaf en RKSV Sylvia, die door de ledenraad van SVN als meest gewenste optie werd aangegeven, geeft het bestuur van RKSV Sylvia een toelichting over de gang van zaken.
Daarbij geeft zij aan dat van begin af aan een fusie met SVN nooit een optie is geweest.

Verhuizing Sylvia naar ‘Heigank’

Op verzoek van de Gemeente Landgraaf is RKSV Sylvia in juni 2015 in gesprek gegaan met de Gemeente, Huis van de Sport en SVN over de verhuizing van RKSV Sylvia naar sportpark Emmastraat (thans nog Heigank).
Naar aanleiding van dit gesprek gaven de leden van Sylvia in de ledenvergadering in november 2015 een positief advies voor het verder uitwerken van een plan voor een mogelijke verhuizing, mits aan bepaalde voorwaarden zou worden voldaan. Een fusie met SVN of elke andere vereniging was geen optie.

Zelfstandig en behoud van identiteit

Een van de belangrijkste voorwaarden die de leden vanaf dag één het bestuur meegaven was, dat als de club naar Sportpark Heigank zou verhuizen dit alleen als een zelfstandige vereniging met behoud van eigen identiteit zou zijn. Met als onderliggend doel de continuïteit van het voetbal in Nieuwenhagen te waarborgen voor de toekomst. Tevens zou er gewerkt worden aan een samenwerking zodat beide clubs naar elkaar toe konden groeien. Er vonden diverse positieve gesprekken tussen beide verenigingen plaats, waarin al diverse details werden uitgewisseld om op de eerste plaats onderling tussen de clubs voldoende draagvlak te creëren.

Vóór verhuizing

Tijdens het laatste gesprek gaf RKSV Syvia bij de gesprekspartners Gemeente, Huis voor de Sport en SVN aan welke vraag zij de leden zouden voorleggen: “Zijn jullie vóór of tegen een verhuizing naar Sportpark Heigank?”
In februari 2017 stemde de ledenvergadering van RKSV Sylvia met ruime meerderheid vóór verhuizing naar Sportpark Heigank, onder de condities die waren voorgelegd namens de Gemeente. Deze zijn diezelfde week aan de betrokken partijen medegedeeld.

Echter nadat RKSV Sylvia te kennen gaf te willen verhuizen belegde SVN een Algmene Ledenvergadering inzake de voorgenomen verhuizing van RKSV Sylvia naar ‘hun’ sportpark. Tot grote verbazing van Sylvia legde SVN daarbij haar leden een fusie als optie voor, wetende dat dit voor RKSV Sylvia géén optie was.

De gang van zaken roept nu bij het bestuur van RKSV Sylvia de vraag op of de club nog welkom is.