Hennep, cocaïne en wapens in auto met bestuurders zonder rijbewijs

Foto: Politie.nl

De politie hield donderdag 19 september in Heerlen een 49-jarige man uit Landgraaf en een 31-jarige vrouw uit Kerkrade aan na aantreffen van verboden wapens en drugsbezit. De twee zaten samen in een auto die eerst werd bestuurd door de vrouw en door een bestuurderswissel bij staande houding bestuurd werd door de man. Beiden zijn niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de man had een rijontzegging van vier jaar. Hiervoor kregen ze een boete.

Routinecontrole

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen de auto met de twee personen rijden en wilden een routinecontrole uitvoeren. Op dat moment zat de vrouw achter het stuur. Door verkeersdrukte verloren de agenten de auto kort uit het oog en zagen de auto op de Pegasuslaan rijden. Daar kreeg de bestuurder een stopteken en bleek opeens de man uit Landgraaf de bestuurder te zijn.
Uit de auto kwam een sterke henneplucht en daarop is de auto doorzocht. In de auto is een hoeveelheid hennep, cocaïne en hasj gevonden. Daarnaast troffen ze een ploertendoder, vier stroomstootwapens in de vorm van een zaklamp, twee klapmessen, een gasalarmpistool en meerdere horloges aan.
De drugs, wapens en horloges zijn in beslag genomen.
De twee zitten vast voor verhoor.

Bron en tekst: Politie.nl