Hoge Raad: rookruimtes definitief verbannen uit horeca

Foto: Kalhh from Pixabay

Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten definitief worden verbannen. De uitzondering die nu nog bestond voor horeca is ongeldig, oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Het rookverbod geldt daarmee per direct.

Oordeel

Eerder oordeelde het gerechtshof al dat rookruimtes niet langer zijn toegestaan. Afgelopen mei adviseerde de advocaat-generaal de Hoge Raad dat de uitspraak van het hof – namelijk dat de uitzondering op het rookverbod voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is – in stand kan blijven.

Dramatisch

De zaak was aangespannen door de niet-rokersvereniging CAN. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemde de uitspraak eerder al ‘dramatisch’ voor cafés en discotheken met een rookruimte. De organisatie pleitte vorig jaar al voor financiële compensatie voor investeringen die ze hebben gedaan.

Rookverbod

Sinds 1 juli 2008 is in Nederland een rookverbod voor de horeca van kracht met een uitzondering voor speciaal aangewezen ruimtes om te roken. Momenteel staat ook een rookverbod op terrassen ter discussie.

'

Reacties

article
225789
Rookruimtes niet meer toegestaan
Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten definitief worden verbannen. De uitzondering die nu
https://landgraaf.nieuws.nl/nieuws/225789/rookruimtes-horeca-niet-toegestaan/
2019-09-27T16:25:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/184/2019/09/27162206/bar-smoke-Image-by-kalhh-from-Pixabay.jpg
horeca, rookruimte, rookverbod
Gezondheid, Nieuws