Americana-/country muziek van Silverhands & Cedar Spring in Landgraaf

De uit Seattle afkomstige band ‘Silverhands’.
Foto: Silverhands / Theater Landgraaf

Zaterdagavond 5 oktober valt in Theater Landgraaf te genieten van twee bands voor de prijs van één. Folk-, Americana- en Country-liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de uit Seattle afkomstige band ‘Silverhands’ en de regionale formatie ‘Cedar Spring’.

Silverhands

De uit Seattle afkomstige formatie Silverhands staat onder leiding van singer-songwriter Mike McDermott, die ook bekendheid geniet als drummer van The Joy Mills Band.
McDermott groeide op in het rauwe oosten van de staat Iowa, en laat zich naast het landelijke en desolate vooral beïnvloeden door de muziek van Ernest Tubb, Buck Owens en Bob Dylan. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en wordt vergezeld door drie begeleiders op drums, bass en gitaar.
Silverhands speelt originele Americana die behoorlijk naar Country ruikt. Silverhands treedt voornamelijk op aan de westkust van de VS en in de Mississippi vallei. Het optreden in Theater Landgraaf maakt deel uit van een tweede Europese tour.

Cedar Spring

Cedar Spring (Alternativ Country) is de thuisbasis van songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen. Het duo wordt veelal aangevuld met de diepe klanken van de contrabas door Micha Grin.
Met harmoniërende zang en gewapend met gitaren speelt Cedar Spring vooral eigen werk, hier en daar afgewisseld met ludieke covers.

Silverhands en Cedar Spring zullen deze avond vol country, AltCountry en Americana zeker gezamenlijk afsluiten.

Informatie

Cedar Spring

Reacties