“Jackie”: film op de zondagavond in Theater Landgraaf

Foto: Wikipedia

Zondagavond 12 november 2017 vertoont Theater Landgraaf in samenwerking met het Heerlense Filmhuis De Spiegel de speelfilm ‘Jackie’.
De biografische film van regisseur Pablo Larraín volgt Jacqueline Kennedy Onassis tijdens de nasleep op de moord op haar echtgenoot John F. Kennedy

Na de moord op haar man – president John F. Kennedy – worstelt first lady Jacqueline Kennedy zich door een traumatische periode van rouw. Ze probeert haar geloof terug te krijgen, haar kinderen te troosten en de historische nalatenschap van haar man uiteen te zetten.

First Lady

Jackie is 34 jaar oud als haar man tot president van de Verenigde Staten wordt verkozen. Elegant en stijlvol als ze is, wordt ze onmiddellijk een wereldwijd icoon, en een van de beroemdste vrouwen ter wereld. Haar intuïtie en smaak op het gebied van mode, kunst en design worden alom bewonderd.
Op 22 november 1963 spat echter de wereld van de First Lady in stukken uiteen. Tijdens de verkiezingstrip naar Dallas wordt John F. Kennedy vermoord en belandt Jacqueline in diepe rouw.

Jackie

  • Verenigde Staten, 2016, 100 minuten
  • Regie: Pablo Larraín
  • Met: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig e.a.

Theater Landgraaf, Kerkberg 4.
Zondag 12 november 2017.
Aanvang: 20.00 uur.
Entree: € 6,-