Nature Wonder World van de baan, burgemeester Brunssum zeer teleurgesteld

Foto: Gelissen Group/Gemeente Brunssum

Het plan om in een voormalige groeve te Brunssum het attractiepark Nature Wonder World (NWW) te realiseren, is van de baan. Burgemeester Luc Winants van Brunssum reageert op dit laatste nieuws over Nature Wonder World.

Gemiste kans

“Ik heb met grote teleurstelling kennis genomen van het besluit van Jean Gelissen. Dit is een gemiste kans voor Brunssum, voor Parkstad Limburg, voor de hele regio. Nature Wonder World paste in de ambitie van Parkstad Limburg om de toeristisch-recreatieve structuur in onze regio te versterken. Het levert een bedrijfstak op die niet alleen groen en duurzaam is, maar ook vele honderden banen creëert. Banen die talloze mensen een nieuwe toekomst geeft. Banen die nieuwe gezinnen naar deze regio trekken. Banen die leiden tot een nieuwe economische en maatschappelijke dynamiek. Een dynamiek die we hier keihard kunnen gebruiken.”

Zware domper

“Dat is ook de reden waarom de gemeente Brunssum de afgelopen jaren Nature Wonder World heeft gesteund, ook financieel. Wij zagen dit als een investering in een betere toekomst. Zou Nature Wonder World zijn doorgegaan, dan had dit heel veel voor Brunssum betekend. Dat deze prachtkans nu aan ons voorbij gaat, is een hele zware domper. Voor mij, als burgemeester. Maar vooral voor Brunssum. Voor iedereen die zich met hart en ziel inzet voor de toekomst van onze gemeente en daaraan wil blijven bouwen. Voor al deze mensen is er maar één conclusie: jammer. Heel jammer.”