Natuurmonumenten en IKEA Heerlen verkopen weer 1-euro-bomen

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Voor het 8e jaar op rij organiseren Natuurmonumenten en IKEA Heerlen de ‘kerstboom voor 1 euro’-actie. De verkoop van de Nordmann kerstbomen startte donderdag 23 november en gaat door zolang de voorraad strekt. Dit jaar zijn er 10.800 kerstbomen ingekocht. Per verkochte kerstboom ontvangt Natuurmonumenten 1 euro voor een project op de Brunssummerheide.

Banken en mierentunnel voor Brunssummerheide

Sinds 2010 werken Natuurmonumenten en IKEA Heerlen samen aan deze kerstactie. Elk jaar wordt in overleg een project uitgekozen. Per verkochte kerstboom doneert IKEA Heerlen 1 euro aan Natuurmonumenten voor dit project. Dit keer is wederom gekozen voor de Brunssummerheide in Heerlen. Dit prachtige heidegebied heeft vele wandelroutes. Natuurmonumenten wil op mooie uitzichtplekken langs die routes houten banken plaatsen. Voor de rode bosmieren vlakbij het druk bezochte bezoekerscentrum wil Natuurmonumenten een echte mierentunnel, een veilige oversteek, maken.

Hoe werkt de actie?

U betaalt aan de kassa in de winkel 20,- per kerstboom. Daarvoor mag u bij de bomenuitgifte op het parkeerterrein met de kassabon een kerstboom uitzoeken én ontvangt u een IKEA actiepas van 19,-. Deze actiepas is geldig van 8 januari tot en met 4 februari 2018 bij IKEA Heerlen.
IKEA Heerlen heeft dit jaar 10.800 Nordmann kerstbomen ingekocht. De bomen zijn speciaal voor deze actie gekweekt en afkomstig uit de Belgische Ardennen.

Samenwerking

De organisatie van deze actie is in handen van IKEA Heerlen. De actie is mede mogelijk door de enorme inzet van maatschappelijke stagiaires van het Citaverde College, medewerkers van Uit de Steigers, vrijwilligers van Natuurmonumenten en cliënten van de maatschappelijke stichting Roda JC Midden in de Maatschappij.

Reacties

article
24639
Start actie kerstboom voor 1 euro
Voor het 8e jaar op rij organiseren Natuurmonumenten en IKEA Heerlen de ‘kerstboom voor 1
https://landgraaf.nieuws.nl/nieuws/24639/natuurmonumenten-ikea-kerstbomenactie/
2017-12-01T13:08:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/184/2017/12/01130432/DSCN3304.jpg
actie, IKEA, kerstbomen, Natuurmonumenten
Nieuws