Arriva gaat nieuwe in- en uitcheckpalen plaatsen op stations en perrons

Foto: Arriva Nederland

Vanaf begin december gaat Arriva haar huidige in- en uitcheckpalen (validators) vervangen. Limburg is in januari aan de beurt.
Deze vernieuwing zal voor de reiziger niet alleen duidelijk worden in het rankere uiterlijk van de palen maar vooral merkbaar zijn in het gebruik.

De nieuwe palen die gedurende de komende maanden vervangen worden zijn sneller en geven een luidere geluidtoon bij het in- en uitchecken.
Daarnaast zijn de nieuwe palen geschikt om op termijn ook andere dragers dan OV-chipkaarten te ‘lezen’, zoals een bankpas.

De vervanging van de palen begint in december 2017. Gedurende zes maanden worden ruim 500 palen vervangen.
De vervanging van de palen levert voor de reizigers nauwelijks overlast op omdat er altijd gezorgd wordt voor een alternatieve in- en uitcheckmogelijkheid. Het kan zijn dat dit alternatief tijdelijk op een andere plaats op het station/perron te vinden zal zijn.

Waar?

De eerste palen worden vervangen in de regio Overijssel. Het gaat daarbij om de stations van de Vechtdallijnen (Blauwnet). Ook vervangen we in december de palen op Dordrecht CS. Later in de planning (januari) volgen de palen op de stations in Limburg waar Arriva rijdt. Vervolgens de stations op de Noordelijke Lijnen (maart/april) en daarna zijn de stations in de regio Gelderland (april/mei) aan de beurt.

Toekomstproof: mooier, sneller, luider

De nieuwe palen zullen duidelijk herkenbaar zijn als Arriva-palen. Niet alleen door de naamsticker maar ook doordat de kleur van de regionale treinen op de palen te zien is.
De nieuwe palen zijn bovendien ranker van vorm dan de huidige modellen en ze verwerken een in- en uitcheck sneller dan nu het geval is. Ze zijn allemaal uitgerust met een braillesticker zodat de slechtziende reiziger zich goed kan oriënteren.
Bovendien geven de nieuwe palen een luider geluid bij een in- en uitcheck.

De palen zijn geschikt om op termijn ook bankpassen, Duitse en Belgische OV-chipkaarten en barcode tickets te lezen.

Foto: Arriva Nederland

Reacties

article
24979
Ruim 500 'validators' binnen een half jaar te vervangen
Vanaf begin december gaat Arriva haar huidige in- en uitcheckpalen (validators) vervangen. Limburg is in
https://landgraaf.nieuws.nl/nieuws/24979/arriva-plaatst-nieuwe-uitcheckpalen/
2017-12-05T18:43:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/184/2017/12/05184034/1-cico.jpg
Arriva, Arriva Nederland, in- en uitchekcpalen, openbaar vervoer
Nieuws, Parkstad Limburg