Bloemen planten in GaiaZOO Kerkrade

Foto: GaiaZOO

22 mei is de internationale dag van de biodiversiteit. Daarom plantten vandaag 30 leerlingen van groep 6 van basisschool De Diabolo wilde bloemen in GaiaZOO. In totaal werden ruim honderd plantjes gepoot en werd bloemzaad gezaaid. Alle planten zijn belangrijke waard- en voedselplanten voor bijen en vlinders. Het nieuwe berberapenverblijf werd vandaag voorzien van de nieuwe plantjes. Zo kunnen niet alleen de wilde insecten ervan genieten, maar ook de bezoekers en de berberapen.

Foto: GaiaZOO

Wilde natuur met diversiteit

De ruime dierverblijven in GaiaZOO zijn op natuurlijke wijze aangelegd, zodat de dieren er goed hun soorteigen gedrag kunnen vertonen. De Limburgse ZOO hecht echter ook veel waarde aan de wilde natuur in en rond de dierverblijven. Een grote diversiteit aan wilde planten, insecten, bodemdieren, vogels, paddenstoelen et cetera houdt de natuur gezond. De tientallen plantjes van wilde tijm, aster, ereprijs, kattenstaart en hyssop die geplant zijn, zullen een keur aan insecten aantrekken. Deze zorgen niet alleen voor de bestuiving van de bloemen, maar maken tevens de natuur en de beleving ervan nóg avontuurlijker.

BioBlitz: op zoek in de natuur

Om aandacht te vragen voor de regionale biodiversiteit organiseert GaiaZOO, als enige dierentuin van Nederland, op 10 en 11 juni een BioBlitz: 24 uur lang inventariseren experts alle planten en dieren die in GaiaZOO groeien, vliegen, lopen, kruipen, zwemmen en bloeien. Tevens zijn er voor jong en oud allerlei leuke en leerzame activiteiten te doen, onder leiding van natuurkenners. Ga bijvoorbeeld waterdiertjes zoeken, doe mee aan de paddenstoelen excursie of leer vogelgeluiden herkennen. Bij de diverse informatiekramen ontdekken bezoekers wat ze zelf kunnen doen om de biodiversiteit in hun eigen achtertuin te stimuleren.
Meer info hier.