Pinkpop iedere dag weer schoon voor de festivalgangers

Foto:

Tijdens het komend Pinksterweekend bezoeken weer vele tienduizenden bezoekers uit heel Nederland Pinkpop. Het driedaags popfestival bouwt dit jaar voor de 48e maal haar podia op in Zuid-Limburg, en voor de dertigste keer achter elkaar in Landgraaf.
Het festival staat garant voor fun, goede muziek en een uitstekende sfeer.

Maar als maandagavond 5 juni de laatste klanken van de Kings of Leon versterven aan de voet van de Wilhelminaberg klinkt voor WEBU Environment uit Nuth het startsein om écht in actie te komen.
Het bedrijf uit Nuth is gespecialiseerd in onder meer evenementenreiniging. Het verzorgt al jaren de reiniging van het terrein gedurende en na afloop van het driedaagse programma. En iedereen die wel eens op Pinkpop is geweest, weet dat er na drie dagen heel wat op te ruimen valt…

WEBU

WEBU is gespecialiseerd in grootschalige outdoor evenementen. Nu het festivalseizoen weer is geopend, trekt een min of meer vaste ploeg van zo’n 100 medewerkers als een reizend circus door Nederland, de grote (en soms ook kleinere) festivals en evenementen achterna. Cliff Wiertz, manager Events: “Het schoonmaken van een terrein waar net daarvoor nog tussen de 20.000 en 60.000 mensen waren, is geen eenvoudige klus. In Nederland zijn wij een van de weinige bedrijven die zich specifiek hierop richten. Dat betekent dus inderdaad dat wij het hele land door reizen. Pinkpop is een van de eerste grote festivals van het seizoen. We zijn nu al volop bezig met de voorbereidingen en het leveren van materieel op het Megaland-terrein. Vanaf de maandag voor het event wordt alles op de campings en festivalterrein gedistribueerd. Op zaterdag begint dan het echte werk, met de climax op maandagavond, na afloop van het laatste concert. Dan worden de campings en het festivalterrein grondig opgeruimd en schoongemaakt.”

Er wordt tijdens Pinkpop – en trouwens op elk festival – nogal wat afval geproduceerd. Cliff Wiertz: “We beschikken over gespecialiseerde machines en apparatuur waarmee we deze klus kunnen klaren. We werken bovendien met een vast team dat al lang met elkaar samenwerkt en bijna blindelings de weg weet op het terrein. Zo zijn we in staat om snel en efficiënt te werken. Wat ons onderscheidt van concurrenten? Dat wij dit week in week uit voor elkaar krijgen. Met een goed team, uitstekend equipment en een strakke planning krijgen we dit voor elkaar.”

Tekst en bron: LEDs Monday / ZuidLimburg.nl / Limburg Economic Development