(Bijna) klaar voor Pinkpop

Nog minder dan drie dagen te gaan tot het begin van Pinkpop. Maar voordat aanstaande zaterdag om 14.30 uur The Ten Bells hun versterkers op de Brightland Stage — de nieuwe naam voor ‘de tent’ — opendraaien, moet er nog een hoop gebeuren op het Megalandterrein in Landgraaf.

Geen stilte voor de storm

Van enige vorm van stilte voor de storm is daarom absoluut geen sprake.
Overal op het terrein rondom de ovaal met het heilige gras wordt druk gewerkt om alles voor de 48ste editie van Pinkpop in gereedheid te brengen. Beide grote buitenpodia en de roze megatent stáán weliswaar, maar behoeven nog de nodige afwerking en moeten nog voorzien van de noodzakelijke technische attributen en tal van accessoires voordat de artiesten hier hun performances kunnen vertonen. De ‘reuzenkrat’ van het Limburgse biermerk, enkele honderden meters tegenover de mainstage, moet nog worden gekeurd voordat de toeschouwers hier bovenop van het uitzicht over het terrein kunnen genieten. Ook de meeste drank- en foodtenten staan al opgebouwd langs de zoom van het terrein.

Wat opvalt is dat er nog een hoop van het terrein áf moet voordat de tienduizenden festivalgangers zaterdag naar binnenstromen voor de eerste dag.
Maar geen enkele twijfel dat alles voor het begin van het driedaagse feest netjes is geregeld. De jarenlange ervaring op het gebied van festivalorganisatie draagt daar zeker aan bij.

Het enige waarover wel nog twijfels bestaan is over het humeur van de weergoden. Volgens de huidige voorspellingen zullen die het Pinksterweekend niet met het goede been uit bed stappen.
Hopen dus dat de weersvoorspellingen niet gaan uitkomen.