Weer een maand lang Weihnachtsmarkt in Aachen

Foto: Wikimedia

Vandaag, vrijdag 22 november 2019, is voor de 47e keer de traditionele Aachener Weihnachtsmarkt van start gegaan. De reuze-Printenmann is dan opgezet, en de Kerstboom opgetuigd. Om 19.00 uur gingen de luiken open van de talrijke houten kerstkraampjes van een van Europa’s mooiste kerstmarkten, op slechts enkele kilometers bij ons vandaan.
Tot maandag 23 december kan iedereen hier rondom de Dom en het Rathaus gemütlich komen slenteren en naar hartenlust vaak bijzondere kerstspulletjes kopen, halve meters Bratwurst eten, van de Aachener Printen snoepen en glühwein drinken.

Adventsmarkten

Foto: Andreas Steindel

Naast de ‘hoofd-Kerstmarkt’ rondom het Raadhuis en de Dom zijn er ook nog twee Adventsmarkten: aan Holzgraben en aan de Kugelbrunnen.
Ook dit jaar is er weer curling op de markt aan de Holzgraben. Op vier banen kan hier het ‘Eisstockschießen’ gespeeld worden, tot 32 deelnemers gelijkertijd.

Koopzondag en late-nightshoppen

Op 8 december is er in Aachen een speciale koopzondag waarop de winkels van 13.00 tot 18.00 uur hun deuren geopend hebben. De zaterdag erna, 14 december, kunt u op de Kerstmarkt én in de winkels tot 22.00 uur ‘late-nightshoppen’.

Vervoer

Vanuit Parkstad zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer naar Aachen.
Gaat u met de auto dan kunt u gebruik maken van zo’n kleine 1600 P&R-parkeerplaatsen.
Deze zijn te vinden bij:

  • Westfriedhof (Vaalser Straße);
  • Waldfriedhof (Monschauer Straße);
  • Tivoli-Parkhaus (Krefelder Straße);
  • Parkplatz Jülicher Straße/Berliner Ring.

Bij deze P&R-parkeerplaatsen zet u uw auto neer en u kunt vervolgens voor slechts € 5,- met de bus heen- en terugreizen naar de binnenstad van Aachen. Met maximaal 5 personen. De P&R-tickets zijn bij de buschauffeur te koop. Parkeert u in de Tivoli-parkeergarage, dan fungeert het parkeerticket dat u bij binnenkomst uit de automaat moet halen tevens als vervoersbewijs voor de bus.

Weihnachtsmarkt Aachen

  • Van 22 november tot en met 23 december.
  • Dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur, met uitzondering van 24 november (Totensonntag), dan opent de markt pas om 18.00 uur. En op 15 december tijdens het late-night-shoppen geopend tot 22.00 uur. Op de laatste dag sluit de kerstmarkt om 20.00 uur.
  • Kijk voor meer informatie en het randprogramma op de website www.aachenweihnachtsmarkt.de.
Foto: Aachen Tourist Service

 

Reacties