Onderzoek naar explosieve stof woning Eygelshoven

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Eygelshoven – De hulpdiensten ontruimden vrijdagmiddag een woning aan de Laurastraat in Eygelshoven.
De politie had in een lopend onderzoek vrijdagochtend in Schinveld de bewoner van het betreffende pand aangehouden en vond het noodzakelijk om de woning van de aangehouden man aan de Laurastraat in Eygelshoven te doorzoeken.

EOD

Bij die huisdoorzoeking trof de politie verschillende spullen aan. Onder andere een stof waarvan niet duidelijk was wat het was, of wat de herkomst was. Het vermoeden bestond dat het om een explosieve stof kon gaan.
Daarop is de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) gewaarschuwd en werd de straat uit voorzorg afgezet.

Onbekende stof

Een en ander is door de EOD bekeken maar het is nog niet bekend om welke stof het gaat. Daarom is hiervan een monster genomen dat door het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) onderzocht zal worden.
De EOD heeft het spul geneutraliseerd om te vervoeren, zodat het elders vernietigd kan worden.

Ontruimd

Omdat niet duidelijk is wat er aangetroffen is, zijn uit voorzorg de twee naastgelegen woningen van het pand aan de Laurastraat ontruimd. De bewoners van de ontruimde panden hebben elders onderdak gekregen.

Afzetting

De afzetting van de Laurastraat zal nog enige tijd in beslag nemen. Deze wordt opgeheven zodra de EOD het spul uit het betreffende pand heeft gehaald. Daarna kunnen de bewoners, die hun huis hebben moeten verlaten, ook weer terugkeren.