Komende zondag de ‘Sjeeter stallen en sterren tocht’

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Op zondag 15 december aanstaande organiseert stichting HEERLYCKheyt Schaesberg een bijzondere en sfeervolle wandeling voor de kinderen en ouders uit Schaesberg en omgeving. Het vertrek van deze ‘Sjeeter stallen en sterren tocht’ is gepland om 14.30 uur.

Sjeeter stallen en sterren tocht

Deze wandeling met als titel ‘Sjeeter stallen en sterren tocht’ voert de deelnemers vanaf zorgcentrum dr. Calshof aan de Hoofdstraat naar het bezoekerscentrum van Slot Schaesberg.
Onderweg kunnen meerdere en deels bijzondere kerststallen bewonderd worden in het centrum en de kerk van Schaesberg.
Met behulp van lichtjes loopt vervolgens iedereen door het donkere Kapellerbos naar de sfeervol verlichte Leenderkapel. De tocht eindigt bij Slot Schaesberg in kerstsfeer.

Dr. Calshof

Vanaf 14.30 uur kunnen de deelnemers aan de tocht beginnen in en bij zorgcentrum dr. Calshof. Hier bedenken en maken de kinderen samen met enkele bewoners persoonlijke kerstwensen voor 2020. Na een lekkere traktatie in de dr. Calshof worden sterren, kerstballen en wensen opgehangen in de kerstboom van het zorgcentrum en in de kerststal van Jeanne en Peter Stroucken nabij het wegkruis op de hoek van de Hoofdstraat en Achter den Winkel.

Centrum

Hierna wordt de tocht voortgezet over de sfeervol verlichte Hoofdstraat. In het centrum zijn meerdere kerststallen te bewonderen in de etalages van de verschillende winkeliers. Op de markt staat een eetkraampje en aangekomen bij de parochiezaal naast de Petrus en Pauluskerk kan een expositie bezocht worden met een groot aantal bijzondere miniatuur kerststallen uit de prachtige collectie van de heer Joep Jung.

Leenderkapel en Slot Schaesberg

Vervolgens gaat het via de Streeperstraat en de Ruiterstraat richting het Streperplein. Bij glashandel van Ooyen ontvangen de kinderen een lichtje in een grote kerstster. Daarmee kunnen ze door het donkere en het Kapellerbos naar de sfeervol verlichte kerststal in de Leenderkapel lopen. Na de aldaar door de Stichting Leenderkapelletje mooi ingerichte kerststal bewonderd te hebben vervolgt iedereen de route richting Slot Schaesberg waar we voor de gelegenheid een gezellige kerstsfeer creëren. In het bezoekerscentrum van het Slot speelt Scrooge (van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens) om 17.30 uur als afsluiting een mooie kerstvoorstelling bij de open haard.
In het bezoekerscentrum is de horeca geopend en kunt u na een hapje en/of een drankje zo rond 19.00 uur na een naar we hopen geslaagde middag weer met uw kroost huiswaarts
keren.

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijzondere wandeling van ongeveer 3,9 kilometer kan via het volgende mailadres: [email protected] (met vermelding van naam, adres + aantal volwassenen en aantal kinderen). Deelname aan deze tocht is gratis.

Reacties