Ontdek de schatten van de Limburgse poelen tijdens IVN Slootjesdagen

Foto: IVN

Ben je benieuwd wat zich afspeelt in de poelen van natuurbelevingsgebied D’r Slieënberg in het Rimburgerbos? Zitten er bloedzuigers, waterschrijvers of misschien wel salamanders? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondag 11 juni 2017 in Landgraaf samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een poel bij hen in de buurt. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden en samen met jou proefjes doen met water.
Wil je ook scharrelen langs de oevers van de sloot? De IVN Slootjesdagen vinden behalve in Landgraaf ook plaats in Brunssum, Nuth, Vaals, Maastricht, Gennep, Oostrum, Velden, America, Heythuysen, Born en Geleen.

Bijzondere onderwaterwereld in sloot of poel

De vrijwilligers van de lokale IVN afdeling nemen je deze dag mee in de bijzondere onderwaterwereld van de sloot. Jullie gaan speuren met een zelfgemaakt schepnetje, mini-beestjes onder een microscoop bestuderen en proefjes doen met water. Vergeet niet om je laarzen mee te nemen!

Nieuw dit jaar: schatzoeken

Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de sloot. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie over de slootjesdagen op www.ivn.nl/slootjesdagen. Wil je meedoen, kijk dan op de website bij activiteiten en vul je woonplaats in om de activiteit bij jou in de buurt te vinden en je aan te melden.

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!
IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.