Starter op de koopwoningmarkt? Check starterslening gemeente Landgraaf!

Foto: Foter-/-CC-BY-SA-e1497178792144

Onlangs besloot de gemeente Landgraaf om de starterslening opnieuw in te voeren en deel te nemen aan het provinciaal impulsplan ‘Starters: een eigen thuis!’

Marlies Dreissen, verantwoordelijk wethouder Wonen, is blij dat Landgraaf deze startersregeling opnieuw omarmt. “Met de mogelijkheid van een starterslening verbeteren we de positie van starters op de koopwoningmarkt. Op deze manier stellen wij een groot aantal huishoudens in staat toch een eigen koopwoning binnen Landgraaf te kopen. Er is een bedrag beschikbaar van in totaal € 500.000,-.”

Voorwaarden

U bent starter op de woningmarkt en wilt een huis in Landgraaf kopen. Maar u kunt onvoldoende hypotheek krijgen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Dan kunt u een beroep doen op de starterslening via de gemeente. Dit is mogelijk tot een maximumbedrag van € 37.000,-.
De regeling overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de koopwoning en het bedrag dat u als starter, op grond van uw (gezamenlijk) inkomen, maximaal bij de bank kunt lenen.

Klik hier voor verdere informatie en de voorwaarden.