Bouw van zwembad in Landgraaf officieel begonnen

Foto: Gemeente Landgraaf

Na een lange periode van voorbereidingen is het zover: de bouw van het nieuwe doelgroepenbad aan de Emmastraat in Landgraaf is gestart.
Het zwembad wordt een van de duurzaamste en volledig energieneutrale zwembaden van Nederland.

Energieneutraal

Het nieuwe zwembad is geheel losgekoppeld van gas. Om energieverlies tot een minimum te beperken wordt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘slimme technieken’.
Zo wordt bijvoorbeeld het water in het bad gebruikt als energieopslag en halen we energie uit het spoelwater door warmteterugwinning. Het zwembadwater wordt schoongehouden via elektrolyse in plaats van chloor.
Dit alles en de combinatie van zonnepanelen met warmtepompen maken het zwembad tot één van de duurzaamste en energiezuinigste zwembaden van het land.

Voorzien in behoefte

“En hier zijn we trots op!”, aldus wethouder Freed Janssen. “Het nieuwe zwembad krijgt een bad van 25 x 10 meter, 2 meter diep, met een beweegbare bodem. Uit onderzoek blijkt dat we dit in Parkstad aan zwemwater nodig hebben. Het is mooi dat wij in Landgraaf in die behoefte kunnen voorzien.”

In de Bende

Het nieuwe zwembad komt op de plek van sporthal In de Bende.
In het eerste kwartaal van 2021 moet het nieuwe bad klaar zijn voor gebruik. Daarna wordt het ‘oude’ zwembad In de Bende gesloopt.
Op die plek komen daarna parkeerplaatsen.

Reacties