Wave Invasion in Oefenbunker ft. 32 OHM, PALAIS IDEAL, XTORT

Foto: De Oefenbunker Landgraaf

Op vrijdag 31 januari vindt in poppodium De Oefenbunker in Landgraaf een invasie plaats van New Wave-muziek onder de toepasselijke naam ‘Wave Invasion’. New Wave maakt in deze tijd een comeback, en daar speelt De Oefenbunker met deze avond graag op in.
Wave Invasion is een collectief van bands en DJ’s met als doel het promoten van New Wave, Electro en Postpunk in Nederland en daarbuiten.
Op het podium staan die avond 3 acts: Palais Ideal (postpunk), 32 OHM (Waverock) en XTORT (Electro) die een korte set met eigen werk spelen maar elk ook een nummer brengen van het destijds revolutionaire album Unknown Pleasures van Joy Divion.

Unknown Pleasures

1979 – 2019: 40 jaar geleden bracht Joy Division haar debuutalbum ‘Unknown Pleasures’ uit. Een revolutie voor de popmuziek want een genre was geboren, of misschien wel meerdere. ‘Unknown Pleasures’ word door velen gezien als een pijler voor de Postpunk, Gothic en New Wave muziek.

Genoeg reden dus voor het ‘Wave Invasion’ collectief om aandacht te geven aan dit feit. Bands als Palais Ideal, 32Ohm, Xtort, Non Alignment Pact, Hour Darkness en Red Velvet Deception wagen zich vrijdag 31 januari aan het repetoire van Joy Division. Maar het word geen ordinaire covershow, elke band brengt 1 nummer van Joy Divion’s Unknown Pleasures en een korte set met eigen werk.
Er omheen draait DJ Nighporter, zeker geen onbekende in de New Wave scene, onvervalste oldskool Postpunk en New Wave.

32 OHM

“Rock ’n roll served up by guys who clearly grew up against the backdrop of the eighties”, zo zou je de muziek van de mannen van 32 Ohm kunnen omschrijven.
Geniet van de invloeden van de Britse en Duitse jaren tachtig, gedreven door strakke drums, een stuwende bas, herkenbare synths, pakkende riffs en meeslepende vocals. Het repertoire van 32 Ohm mag zeker niet gezien worden als eentonig: het varieert van lekkere eighties wave/rock tot uiterst sfeervolle songs.
Het karakteristieke geluid van 32 Ohm neemt je mee naar het gevoel van toen, maar… dan wel met één voet in het heden. In mei worden er nummers opgenomen voor hun volgende release.

PALAIS IDEAL

Palais Ideal uit Eindhoven brengt een frisse kijk op wave: postpunk met een hintje synthpop … 80s feeling all over. Inmiddels hebben deze heren al een flinke reputatie opgebouwd in het live circuit. Met optredens als support voor Clan of Xymox, het Whitby Goth weekend en dit jaar gaan ze naar W- Festival. Hun nieuwe single Context Collapse is een absolute aanrader, geproduceerd door niemand minder dan John Fryer (Depeche Mode, Nine Inch Nails). Het album Pressure Points wordt later dit jaar uitgebracht op het Duitse label Cold Transmission.

XTORT

Ontstaan uit de ruïnes van HOER, een van de weinige Industrial bands die Nederland kende. Waarbij HOER het accent richting metal zat, zocht Xtort de richting van de New Wave en de oervaders van de Industrial muziek zoals Coil, Cabaret Voltaire maar ook the Human League en DAF mogen als invloed gezien worden. Ook latere acts als Nine Inch Nails, Laibach en Rammstein vind je terug in onze platenkast. De pers heeft er een handje van om Kraftwerk te noemen als belangrijke invloed. Wat ze ook niet als belediging zien. Xtort brengt een live een confronterende show met even confronterende visuals. Na een flinke reeks optredens in binnen- en buitenland ondergingen ze diverse bezettingswisselingen. Doctors, Dj,s Vj,s vlogen ons om de oren. Diverse Ep’s kwamen uit (Transform 2004) (Sexshop 2008) en (Knowing You 2011).
Maar nu is het tijd voor een ultieme wraak, in 2016 komt Xtort met een eerste volledige album, onder de titel ‘Isolation’ met 10 nummers over eenzaamheid, oorlog, waanzin en angst. De ideale muzikale begeleiding in deze tijd van verwarring… Wat is waar? Wie is echt? Waarom ben jij hier? Ook in jouw schaduw zitten we te wachten.

  • Doors open: 20:00
  • Start: 20:30
  • Vvk: € 7,00
  • Box: € 10,00

Reacties