Landelijke sterrenkijkdagen bij de Sterrenwacht Limburg

Foto: Sterrenwacht Limburg

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari doet Sterrenwacht Limburg in Heerlen weer mee met de landelijke sterrenkijkdagen. De Sterrenkijkdagen staan in het teken van zelf sterrenkijken en het ontdekken van het universum.
Het bestuur liet zojuist weten dat deze sterrenkijkdagen, ondanks de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus, gewoon zoals gepland zullen doorgaan.

Sterrenkijkdagen

Sterrenwacht Limburg is tijdens dit landelijk evenement op beide avonden geopend om het publiek op een leuke en boeiende manier kennis te laten maken met de wondere wereld van het heelal en sterrenkijken als hobby. Ga op een interactieve ontdekkingstocht langs de planeten, sterren en sterrenstelsels. Leer wat kraters zijn, hoe de ringen van Saturnus zijn ontstaan en hoe planeten rond andere sterren eruit kunnen zien. Verder leer je in onze expositie van alles over ons zonnestelsel, ruimtevaart en hoe je zelf vanuit thuis de sterrenhemel kunt bekijken. Bij helder weer ga je natuurlijk met behulp van onze sterrenkijkers zelf op onderzoek uit naar de echte sterrenhemel.

Informatie

  • Het programma is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.
  • De sterrenwacht is op beide avonden geopend vanaf 19.00 uur, de binnenprogramma’s beginnen om 19.30 uur, 20.30 uur, 21.30 uur en 22.30 uur.
  • De entree bedraagt €4,00 per persoon; kinderen jonger dan 6 jaar zijn gratis.
  • Is het weer onverhoopt te slecht om de sterrenhemel te zien dan is er een boeiend en leuk binnenprogramma en mag je met hetzelfde kaartje een keer gratis terugkomen om alsnog de sterrenhemel te komen bewonderen.
  • Meer informatie vind je in dit evenement, via de website of telefonisch via 045 82 000 64.

Reacties