Jeugdtheater Landgraaf brengt al 25 jaar drama en theater op de planken

Foto: Roger Boerdijk

In 2020 bestaat Jeugdtheater Landgraaf 25 jaar, een mijlpaal die samen met leerlingen en docenten gevierd gaat worden.
Jeugdtheater Landgraaf is een jeugdtheaterschool voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met (jong) volwassenen van 34 jaar. De jeugdtheaterschool is gevestigd in Theater Landgraaf.
In de loop van de jaren hebben veel jeugdigen hun eerste drama-activiteiten mogen beleven door de opleiding in Jeugdtheater Landgraaf.
Bijzonder en mooi is om te zien dat een aantal oud-leerlingen van hun passie hun beroep hebben gemaakt in de theaterwereld.

Bijzondere activiteiten

Er zijn in de maand maart allerlei bijzondere activiteiten gepland in én buiten Theater Landgraaf. Activiteiten die allemaal een link hebben naar drama en theater.

Dinsdag 17 maart zullen zeven cursisten van de jeugdtheaterschool meespelen in de voorstelling Trojan Wars door het Nationale Theater/ NTjong in Theater Kerkrade.

Vrijdagavond 6 maart 2020 vindt de opening van de expositie met schilderijen van de drama-docent Roger Meulenberg in Theater Landgraaf plaats.
Aanvang: 19.00 tot 21.00 uur
De schilderijen van Roger Meulenberg vertellen altijd een verhaal. De personages op de doeken zijn cartooneske figuren: karikaturen; humoristische voorstellingen van personen, (vermenselijkte dieren of verdierlijkte mensen), waarbij de meest kenmerkende trekken sterk overdreven worden. De cursisten van Roger Meulenberg zullen overeenkomsten herkennen in zijn stijl en gevoel voor humor op de doeken en zijn manier van lesgeven.

Workshops

Daarnaast biedt Jeugdtheater Landgraaf de cursisten bijzondere workshops aan naast het reguliere lesprogramma. Workshops die een feest zijn, die uitdagend en inspirerend zijn voor onze cursisten én docenten; workshops die raakvlakken hebben met theater en toneel spelen; workshops die gegeven worden door gespecialiseerde vakdocenten.

Feestdag jongste cursisten

Zaterdag 7 maart 2020 is een feestdag gepland voor de jongste cursisten, met

  • een workshop Boomwhackers gegeven door vakdocenten van de muziekschool.
  • een workshop Acrobatiek gegeven door de gymnastiekvereniging Olympia Landgraaf.

Tussen beide workshops is een gezellige gezamenlijke lunch, aangeboden door Theater Landgraaf.

Camera-acteren

Zondag 8 maart 2020 krijgen de cursisten twee workshops camera-acteren aangeboden, gegeven door vakdocenten van Kleinkunstig.
Voor de camera acteren is totaal anders dan op het podium. Er worden scènes gerepeteerd en opgenomen.

Kortom, 2020 wordt een gedenkwaardig jaar voor de cursisten en docenten van de Jeugdtheaterschool Landgraaf.

Reacties