Van oplichting verdachte Landgravenaar blijft langer vastzitten

De rechter-commissaris van het arrondissementsparket Amsterdam heeft gisteren een 41-jarige man uit Landgraaf voor een periode van veertien dagen in bewaring gesteld.
De man wordt verdacht van oplichting en diefstal met een valse sleutel.
In totaal zes personen, voornamelijk vrouwen, hebben aangifte gedaan.
Het zou gaan om een totaalbedrag van meer dan 25.000 euro.

Vertrouwensband

Het onderzoek tot nu toe laat een verdachte zien die een vertrouwensband met zijn latere slachtoffers opbouwt. Vervolgens vraagt hij of hij geld kan lenen – waarbij hij verschillende redenen noemt, hij heeft het geld bijvoorbeeld nodig voor een vliegticket of voor de aanschaf van een auto – en belooft hij het bedrag nog diezelfde dag terug te betalen. Als hij het geld eenmaal heeft ontvangen laat hij niet of nauwelijks meer van zich horen. Het geld neemt hij direct op of geeft hij direct uit. Ook zou hij geld hebben overgemaakt naar zichzelf met de telefoon (bank app) van een ander door gebruik te maken van inlogcodes die hij had afgekeken.

Eerdere veroordelingen

De verdachte is eerder tot celstraffen veroordeeld voor soortgelijke feiten. De rechter-commissaris heeft dan ook herhalingsgevaar meegewogen bij de beslissing de man in bewaring te stellen.

Reacties