51e editie van Pinkpop verplaatst naar 2021

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Het coronavirus maakt zelfs een einde aan de ongelofelijke ononderbroken reeks van festivaljaren van Pinkpop, dat 50 jaar lang ieder jaar op de planken werd gezet en daarmee een plaats behaalde in het Great Guinness Book Of Records.
Met pijn in het hart kondigde de festivalorganisatie van Pinkpop vanavond aan dat de 51e editie van Pinkpop helaas niet in 2020, maar pas in 2021 zal plaatsvinden.

Verbod op evenementen

“Hiermee geven we gehoor aan de aangescherpte maatregelen die zojuist door de overheid zijn aangekondigd in verband met het corona-virus. Evenementen tot en met 31 augustus zijn verboden en zodoende ook Pinkpop. Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van Pinkpop onvoorstelbaar groot, maar ondanks dat staan we volledig achter dit besluit, aangezien jullie gezond- en veiligheid en ook die van alle andere betrokken partijen onze hoogste prioriteit heeft.”

Wat nu?

De komende tijd bereidt de organisatie het plan voor in verband met reeds gekochte tickets voor Pinkpop 2020, zowel voor combi- als dagkaarten.
“Wij begrijpen dat er vragen leven. Maar om meerdere redenen hebben we even tijd nodig en we hopen op jullie begrip en medewerking wat dat betreft. Wel willen we alvast aangeven dat Pinkpop aangesloten is bij de landelijke ‘Bewaar je ticket-regeling’, waarover meer info te lezen is via www.bewaarjeticket.nl. Reeds gekochte tickets voor de 51e editie van Pinkpop blijven zodoende geldig tot volgend jaar. We informeren de kaartkopers zo snel mogelijk en persoonlijk over de overige opties en praktische zaken omtrent reeds aangeschafte tickets. Wij adviseren om tot die tijd sowieso je ticket(s) te bewaren.”

2021

De 51e editie van Pinkpop vindt nu plaats op 18, 19 en 20 juni 2021.

De organisatie bedankt iedereen voor het vertrouwen. En voegt er vast al aan toe “Het staat natuurlijk buiten kijf dat de 51e editie van Pinkpop memorabel wordt!”