Gezamenlijke verklaring gemeenteraad Landgraaf over de coronacrisis

Foto: Gemeente Landgraaf

Met een gezamenlijke verklaring steekt de voltallige gemeenteraad van Landgraaf alle inwoners van Landgraaf een hart onder de riem.
Ook wenst de raad alle Landgravenaren veel naastenliefde en gezondheid toe in deze moeilijke en eenzame tijd.

Beste inwoners van de gemeente Landgraaf,

Op dit moment houdt het coronavirus de wereld in zijn greep. Ook de gemeente Landgraaf wordt getroffen door het coronavirus.

Evenementen worden afgelast en we moeten onze sociale contacten beperken. Een kop koffie drinken bij de lokale horecaondernemer, of een bezoek bij (groot)ouders en familie zit er niet in. Het coronavirus treft ons allemaal en de gevolgen zijn enorm.

Ondertussen werken de overheden en instanties hard om mensen te helpen en te ondersteunen. Ook de gemeente Landgraaf doet haar best om onze inwoners en ondernemers door deze zware tijd heen te helpen.

Zoals u wellicht al vernomen heeft, zijn er vanwege het coronavirus en de door het Rijk opgelegde maatregelen, momenteel geen bijeenkomsten van de gemeenteraad. Dat betekent niet dat de leden van de gemeenteraad niet betrokken zijn bij de huidige situatie. De gemeenteraad staat in nauw contact met de burgemeester en wordt constant geïnformeerd over de stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Verder worden de mogelijkheden van een digitale vergadering onderzocht om in het geval van belangrijke zaken toch een besluit als gemeenteraad te kunnen nemen.

Met betrekking tot de uitgevaardigde rijksmaatregelen doen wij een dringend beroep aan alle inwoners van de gemeente Landgraaf om deze serieus te nemen.

De gemeenteraad van Landgraaf wil met dit bericht tevens alle mensen in vitale functies, die zich ongelofelijk inzetten voor de samenleving, sterkte, kracht en saamhorigheid toewensen. Wij spreken onze waardering uit voor het werk dat jullie verrichten.

Aan iedereen, jong en oud, laten we weten dat wij aan jullie denken. Wij wensen jullie veel naastenliefde en gezondheid toe in deze moeilijke en eenzame tijd.

Wij zijn er voor jullie!

Namens de voltallige gemeenteraad van de gemeente Landgraaf,
Fracties GBBL, CDA, LWH, PvdA, VVD, GroenLinks, SP en OPL

Reacties

Cookieinstellingen