Digitaal erfgoedplatform ‘ontdeklandgraaf.nl’ nu online

Wethouder Ramon Lucassen (r) en Tim Vaessen, auteur van Ontdek Landgraaf.
Foto: Visit Zuid-Limburg

Tweeduizend jaar geschiedenis in je broekzak. ‘Ontdek Landgraaf’ maakt het mogelijk!
De telefoonvriendelijke website maakt het cultuurhistorisch erfgoed van Landgraaf op gedetailleerde wijze toegankelijk voor inwoners en toeristen.

Maandenlang onderzoek en schrijfwerk resulteerden in een grote verzameling verhalen, vergezeld van passend fotomateriaal.
De website is nu online met een eerste selectie van 80 locaties.

Aanwinst

Anya Niewierra, algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg, noemt Ontdek Landgraaf “Een uniek voorbeeld van storytelling over het boeiende verleden van de gemeente Landgraaf. En dan ook nog op een zeer aantrekkelijke en diepgaande wijze gepresenteerd. Wat een aanwinst om het toeristisch aantrekkelijke Landgraaf te versterken!”

Kernen en thema’s

De website ontsluit de 80 locaties op kernen en thema’s. Iedere locatie – oftewel object – bevat beschrijvingen en anekdotes die gebaseerd zijn op degelijk literatuuronderzoek, raadpleegbaar via een bronnenlijst. De teksten zijn prikkelend en toegankelijk geschreven. Iedere locatie kan worden beoordeeld en gedeeld via social media. Het is de bedoeling om de website in de toekomst verder uit te breiden met nieuwe locaties, foto’s en mogelijkheden. Dit tot grote vreugde van wethouder Ramon Lucassen, die zelf veel affiniteit met cultuurhistorisch erfgoed heeft: “Landgraaf heeft een indrukwekkend verleden waar we écht trots op mogen zijn. Achter iedere steen schuilt een verhaal. Die verhalen moeten verteld worden om inwoners en bezoekers bewust te maken en te verwonderen. Met Ontdek Landgraaf is hier een schitterende basis voor gelegd’’.

“Landgraaf heeft een indrukwekkend verleden waar we écht trots op mogen zijn.”

Veilig tijdens Open Monumentendag

De wens om het Landgraafse erfgoed digitaal beleefbaar te maken voor het grote publiek, bestond al langer. Ruim voor covid-19 stonden hiervoor de seinen op groen en die beslissing biedt nu de nodige voordelen. ‘Ontdek Landgraaf’ komt precies op tijd voor het weekend van Open Monumentendag 2020. Ook dit evenement heeft vanwege de coronacrisis met de nodige beperkingen te maken. ‘Ontdek Landgraaf’ maakt het mogelijk om tóch op een veilige manier langs het erfgoed van Landgraaf te reizen.
Via een zelf uit te stippelen fiets- of wandelroute of simpelweg vanuit je luie stoel.
Ga het vooral zelf beleven en ontdekken op www.ontdeklandgraaf.nl.

Reacties

Cookieinstellingen