Pinkpop-festival gaat ook dit jaar niet door en wordt verschoven naar 2022

Foto: Nieuws.nl | Redactie Parkstad

Met pijn in het hart heeft de organisatie van Pinkpop moeten besluiten om de 51e editie van Pinkpop opnieuw een jaar te verplaatsen.
Pinkpop is traditiegetrouw een festival met grote internationale headliners & acts en dat gaat helaas voor dit jaar gewoon niet lukken.

Met het wegvallen van Pearl Jam en al eerder Post Malone, begon de line-up er voor dit jaar niet goed uit te zien.
Ook van de andere acts weet de organisatie niet zeker of ze in juni al kunnen komen, de onzekerheden zijn te groot.
Vandaar dat ze deze trieste beslissing hebben moeten nemen, maar de organisatie wil en kan niet langer wachten. Ze willen de bezoekers, crew en leveranciers niet langer in onduidelijkheid laten zitten.

Pearl Jam

Maar de programmeurs zijn al met veel mooie acts voor volgend jaar bezig. Waaronder Pearl Jam die ze al kunnen bevestigen als een van de headliners voor 2022.
De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland in Landgraaf.

Niet haalbaar

Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan.
Het is in de ogen van de organisatie daarom niet mogelijk om Pinkpop dit jaar naar hun maatstaven en eisen te organiseren. Ze hebben serieus naar alternatieven gekeken zoals het verplaatsen van het festival naar later in de zomer maar ondanks de steun van het garantiefonds is dit om meerdere redenen niet haalbaar voor de organisatie.

Tickets

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data, daar hoef je als kaartkoper verder niks voor te doen. Kaartkopers krijgen voor aanvang van de herstart van de ticketverkoop de mogelijkheid om op basis van het dan bekende programma eventueel een ander ticket te kiezen.

Buro Pinkpop: “We weten dat we veel van onze bezoekers teleurstellen nu ze weer een jaar moeten wachten. We doen er alles aan om een fantastisch programma in 2022 neer te zetten en als de acts waar we nu mee in gesprek zijn door gaan dan mag je de 2022 editie zeker niet missen!”

Reacties