A79 volledig in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Voerendaal

Foto:

Tijdens het groot onderhoud aan de A79, de snelweg tussen Heerlen en Maastricht, is geconstateerd dat bij viaduct Kunderberg de betonbewapening in slechte staat is. Er wordt een spoedinspectie ingepland.
De A79 is daarom voorlopig in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Voerendaal.
Verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A76. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Spoedinspectie

Tijdens het groot onderhoud aan de A79, dat momenteel wordt uitgevoerd tussen Hulsberg en Heerlen, is de beschadigde betonbewapening aan het viaduct ontdekt. Het traject richting Heerlen was vanwege het groot onderhoud al afgesloten. Om de inspectie van het volledige viaduct uit te voeren, is het noodzakelijk ook de andere rijrichting per direct tijdelijk af te sluiten voor het verkeer.
Zodra de inspectie is uitgevoerd en er meer informatie beschikbaar is, wordt ook bekend of er maatregelen worden genomen. Tot die tijd blijft de A79 ter hoogte van Voerendaal volledig afgesloten.

Afsluitingen

De A79 is afgesloten tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kunderberg.

In de richting Heerlen is afgesloten:

  • oprit A79 Hulsberg;
  • op- en afrit A79 Klimmen;
  • afrit A79 Voerendaal.

In de richting naar Maastricht is de A79 vanaf knooppunt Kunderberg tot afrit Klimmen afgesloten.

Omleidingsroutes

Verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A76. Lokaalverkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de A79? Kijk op de projectpagina van het groot onderhoud aan de A79.