Snelweg A79 richting Maastricht weer open voor verkeer

Foto:

De snelweg A79 in de richting Maastricht is afgelopen vrijdag 7 mei 2021 rond 22.00 uur weer open gegaan voor het verkeer. Wel geldt ter hoogte van viaduct Kunderberg in Voerendaal voorlopig een beperkte maximumsnelheid van 70 km/h.
Ook wordt er een tijdelijk inhaalverbod voor vrachtverkeer ingesteld.

Beschadigde betonwapening

Tijdens het groot onderhoud aan de A79, dat momenteel in uitvoering is tussen Hulsberg en Heerlen, is beschadigde betonwapening aan het viaduct Kunderberg ontdekt. Er was al een afsluiting op het traject richting Heerlen vanwege het onderhoud. Om de inspectie van het volledige viaduct uit te voeren, is donderdagmiddag 6 mei ook de andere rijrichting naar Maastricht per direct tijdelijk voor het verkeer afgesloten.

Naar aanleiding van het uitvoeren van de inspectie op vrijdag 7 mei, is de weg richting Maastricht weer opengesteld voor verkeer.
Richting Heerlen was de A79 volgens planning tot 16 mei afgesloten in verband met groot onderhoud. Uitwerking van ondersteuningsmaatregelen voor dit deel van het viaduct gebeurt de komende dagen.

Omleidingsroutes

Vanwege het groot onderhoud is er een omleiding voor verkeer vanuit Maastricht naar Voerendaal en Heerlen via de A2 en de A76.
Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

Afsluitingen

Er is een afsluiting van de A79 richting Heerlen, tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kunderberg. Ook zijn afgesloten:

  • Oprit A79 Hulsberg (4);
  • Af- en oprit A79 Klimmen (5);
  • Afrit A79 Voerendaal (6).