Roda JC speelt ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie

Roda JC Kerkrade heeft de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs niet weten te bereiken. In het Goffertstadion was N.E.C. Nijmegen vanavond met drie doelpunten te sterk.

Jurgen Streppel koos voor exact dezelfde elf namen als in het gewonnen duel tegen De Graafschap. Het eerste gevaar van de wedstrijd leverde ook direct een doelpunt voor de Nijmegenaren op. Een lange bal kwam terecht bij Van Rooij die vervolgens snoeihard binnenschoot: 1-0. Direct na de aftrap volgende een kans voor Falkenburg. Branderhorst tikte zijn inzet echter over het doel.

Roda JC nam daarna het initiatief en was op zoek naar de gelijkmaker. Na twintig minuten spelen leverde dat geen grote kansen op. De grootste kans kwam kort daarna voor de thuisploeg. Janga onderschepte een terugspeelbal en stiftte de bal over Hoekstra, echter miste zijn inzet kracht.

Ook daarna was N.E.C. tot twee keer toe dichtbij de tweede treffer. Absalem blokte een schot van de Nijmegenaren, daardoor vloog die bijna in eigen doel. De lat bracht redding. Hoekstra was vervolgens alert op de kopbal uit de hoekschop.

Een scherpe steekpass van Falkenburg was nét te scherp voor Pflücke waardoor Branderhorst kon wegwerken. Vijf minuten voor rust dribbelende Bouchouari tot in de zestienmeter en gaf hij een voorzet vanaf de achterlijn. Echter, was er niemand om zijn voorzet tegen de touwen te werken.

Nadat de verdediging van N.E.C. een hoekschop kort na rust niet goed kreeg weggewerkt, schoot Falkenburg op doel. Branderhorst had moeite met het schot, maar pakte zijn inzet. Met 60 minuten speeltijd op de klok leek N.E.C. de wedstrijd toch te beslissen. Hoekstra kwam te ver voor zijn doel uit waarna Okita de goalie omspeelde en de 3-0 tegen de touwen schoot.

In de minuten tot het eindsignaal controleerde N.E.C. de wedstrijd en wist Roda JC geen kansen meer te creëren. Hierdoor verloor Roda JC dit duel.
Daarmee kwam een einde aan de Play-Offs en het seizoen 2020-2021.

Tekst en bron: Roda JC Kerkrade